Det hele startede i Rødovre Centrum, hvor en voksfigur af popikonet Michael Jackson blev fjernet, men i dag er det meget større end det.

Medier fra hele verden skriver nu om storcenterets beslutning om at tage voksfiguren ned, da flere gæster klagede over den.

Blandt andre The Independent, Washington Post og The Times of India skriver om det danske drama.

Det var TV2 Lorry, som mandag kunne fortælle, hvordan Danmarks ældste storcenter havde lavet en udstilling med voksfigurer i anledning af vinterferien.

Her kunne storcenterets gæster opleve store verdensstjerner som Marilyn Monroe, Bruce Willis og Julia Roberts i voks.

Men flere kunder følte sig stødt over figuren af Michael Jackson, og som resultat af det er figuren blevet fjernet.

Den nu afdøde popstjerne bliver nemlig beskyldt for at være pædofil i en ny dokumentarfilm med titlen 'Leaving Neverland'.

I filmen står to mænd frem og fortæller, hvordan Michael Jackson begik overgreb mod dem, da de var små drenge, og det var for meget for nogen.

De udenlandske medier citerer blandt andet Charlotte Andersens, marketingdirektør i Rødovre Centrum, interview med TV2 Lorry.

Heri fortæller hun, at det drejer sig om cirka 15 henvendelser i alt, der har været baggrund for deres beslutning om at fjerne figuren af frygt for hærværk og forargede kunder.

Derudover nævner artiklerne også, at udstillingens figur af Michael Jackson er blevet udskiftet med en figur af skuespilleren Brad Pitt.

The Independent forklarer, at Rødovre Centrum åbnede i 1966, og derfor er Danmarks ældste shoppingcenter.

Og mens historien nåede de udenlandske nyhedssider, fortsatte dramaet herhjemme.

Rødovre Centrums beslutning om at give efter for klagerne kritiseres nu af flere.

Blandt andre foredragsholder og tidligere medlem af Det Etiske Råd Christian Borrisholt Steen er uforstående over for handlingen.

Til Ritzau fortæller han, at når vi giver efter for små krænkelser, så fjerner vi opmærksomheden fra mere alvorlige problemer.

Michael Jackson blev første gang i 1993 anklaget for seksuelt misbrug af en 13-årig dreng. Sagen blev ordnet ved et forlig uden om domstolene.

10 år senere udkom en dokumentar om popstjernen og ikke mindst hans forhold til børn, der overnattede på hans ikoniske Neverland Ranch i Californien. Efterfølgende blev han sigtet for misbrug af adskillige mindreårige.

Han nægtede sig skyldig og blev pure frifundet for samtlige anklager i 2005.

B.T. arbejder på at få en kommentar fra Rødovre Centrum.