Så er der serveret!

I dag må restauranter landet over genåbne, og det tyder på, at det har været længe ventet for danskerne at smide forklædet og i stedet blot sætte sig til rette og få maden serveret foran sig.

I hvert fald viser en rundringning, B.T. har foretaget, at restauranterne er blevet stormet ned af kunder, der vil have et bord til i aften – eller hurtigst muligt herefter.

For eksempel har bøfkæden MASH fuldt booket til aften, fortæller direktør og stifter Jesper Boelskifte.

Jesper Boelskifte er direktør og stifter af restaurantkæden bag MASH, som mandag er fuldt booket efter at være lukket ned på grund af corona.
Jesper Boelskifte er direktør og stifter af restaurantkæden bag MASH, som mandag er fuldt booket efter at være lukket ned på grund af corona. Linda Kastrup

»Vi er ovenud tilfredse. Vi har været bekymrede for, om folk var klar til at gå ud, men det må man sige, at de er,« siger han.

Mens MASH mandag genåbner samtlige af deres restauranter landet over, nøjes Madklubben med at åbne 13 ud af deres 21 restauranter.

Men også her er det væltet ind med bordbestillinger for den kommende tid, fortæller Stephen Kastberg Haar, presseansvarlig i restaurantkæden.

»Vi oplever en rigtig stor efterspørgsel, og hvis det ikke var, fordi vi har så store restauranter, som vi har, så ville vi være udsolgt tre måneder frem,« siger han og fortsætter:

Anders Aagaard Jensen er stifter af restaurantkæden Madklubben.
Anders Aagaard Jensen er stifter af restaurantkæden Madklubben. Sofie Mathiassen

»Mandag er normalt ikke en stor dag i restaurantbranchen, men det er det i dag. Det er en rigtig stor dag – næsten som at have fødselsdag – og vi glæder os meget til at se vores gæster i øjnene igen.«

Også hos kendiskokken Umut Sakarya, der står bag Guldkroen, Guldgrillen og Guldkebab, er der glæde at hente, da bestillingerne er væltet ind.

»Vi er fuldt booket næsten ind til jul,« siger han.

»Det er mega fedt, og vi er så glade. Det har fandeme været hårdt, og jeg jublede nærmest, som om det var Den Kolde Krig, der var overstået, da vi fik at vide, at vi måtte genåbne.«

Umut Sakarya glæder sig til at tage imod kunder igen.
Umut Sakarya glæder sig til at tage imod kunder igen. Niels Ahlmann Olesen

Kendiskokken glæder sig især til at se kunderne i øjnene igen, fortæller han:

»Det bliver fantastisk. Jeg var lidt bange for, om folk ville være for bange til at samles, men det er de heldigvis ikke, så vi glæder os til at tage imod dem.«

Umut Sakaryas tre restauranter åbner først senere på ugen.

Gorm Wisweh, der er stifter af Gorms Pizza, har i modsætning til de andre restauranter, B.T. har talt med, ikke modtaget lige så voldsomt et antal bordbestillinger.

Gorm Wisweh glæder sig til at se sine restaurantgæster i øjnene igen.
Gorm Wisweh glæder sig til at se sine restaurantgæster i øjnene igen. Mads Claus Rasmussen

Han oplyser, at omkring 50 procent af hans restauranter er booket i forhold til coronakapaciteten.

»Det bliver fantastisk. Det er en festdag, selvom vi nok lidt er som økokøerne, når de kommer ud på græs: tunge i røven, men jublende lykkelige,« lyder det fra restaurantstifteren, der desuden udlover et glas gratis bobler til kunderne på (gen)åbningsdagen.

»Det er en markant dag, som vi kommer til at huske for evigt, så derfor gør vi det lidt ekstra festligt.«

Gorms Pizza åbner mandag tre af deres 11 restauranter og pizzabarer landet over. De tre restauranter ligger i Roskilde, Nyhavn og Aarhus.

Brødrene James og Adam Price.
Brødrene James og Adam Price. Liselotte Sabroe

Bordbestillingerne er også stormet ind hos Brødrene Price.

Det oplyser Mads Hylleholt Bøttger, som ejer Dragsholm Slot og står bag Price-restauranterne sammen med brødrene, i et skriftligt svar:

»Vi oplever stor interesse for at få bord i vores restauranter. Det er herligt, at vores gæster har glædet sig til at besøge vores restauranter lige så meget, som vi har glædet os til at byde velkommen til vores gæster,« skriver han og fortsætter:

»Vi tager myndighedernes retningslinjer seriøst og har indrettet vores restauranter og service i overensstemmelse med retningslinjerne på en måde, så vi samtidig kan skabe en god og tryg atmosfære i restauranterne.«