Jon Jørgensen fik noget af en overraskelse, da han så videoen fra sit overvågningskamera.

Siden 20:29 den 19. oktober har en overvågningsvideo fra et mislykket tyveriforsøg på Darupvang 5 i Roskilde fået 2,8 tusind likes, over to tusind kommentarer og tre tusind delinger på Facebook.

Omkring midnat søndag aften den 18. oktober blev indehaveren af Yamaha Store Roskilde, Jon Jørgensen, kontaktet af politiet vedrørende et indbrudsforsøg på hans forretning.

Jørgensen er forhandler af motor- og crosscykler i et område af Roskilde, som ikke ser meget kriminalitet.

Derfor mener han, at indbruddet skyldes, at han er en af de få i området, som sælger cross-cykler, som ikke bruger nøgle.

»Vi hører om andre butikker, som har crosscykler, har haft problemer og har haft indbrud. Jeg tror, det er det, de går efter,« siger Jørgensen.

Kl. 23:54 søndag aften fangede Jørgensens overvågningskameraer to mænd i færd med at parkere en trailer foran hans forretning ved hjælp af en stjålet bil.

Kameraet opfangede en cirka ti minutters lang videooptagelse, hvorpå de to indbrudstyve på komisk vis baksede med at dirigere traileren rundt på den smalle parkeringsplads. Mens hans partner kæmpede med traileren, forsøgte den ene af de to mænd at bryde ind ad butikkens hoveddør med et koben.

Ikke mere end et par minutter senere - forklarer Jørgensen - blev de to mænd tydeligvis nervøse, endte med at pakke sammen og køre om bag bygningen. Få øjeblikke senere dukkede de op igen for at forsøge at bryde ind en sidste gang.

I samme øjeblik kom politiet rullende med patruljevogne og udrykning. En beboer i området havde tilsyneladende givet dem et tip om en mærkelig bil, der prøvede at parkere en trailer foran en lukket butik.

Hen på eftermiddagen ser Jørgensen for første gang den komiske overvågningsvideo og lægger den op på sin Facebook-side. Videoen gik viralt på de sociale medier. To tusind mennesker har kommenteret, og tagged venner og familie.

Herunder kan du se nogle af kommentarene fra Jons opslag:

Jørgensen mener, at grunden til, at videoen har fået så meget opmærksomhed, som den har, er, fordi det er noget, som alle kan relatere til.

»Alle har en eller anden i familien eller en kammerat, der er dårlig til at bakke med trailer. Eller to piger, der har været på genbrugspladsen, som også har ligget og bakset med den,« siger han og griner i et interview med B.T.

På grund af politiets hurtige reaktion, overskud og indsats føler Jørgensen sig stadig tryg i sit område og mener ikke, at der kommer til at ske noget lignende foreløbig.