Københavns gader lagde onsdag ramme om to demonstrationer - en for og en mod burkaforbuddet, der trådte i kraft natten til onsdag.

Den kontroversielle højrenationalistiske græsbevægelse For Frihed arrangerede en demonstration fra Israels Plads til Rigsdagsgården foran Christiansborg, hvor Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, fik en erkendtlighed for sin kamp for forbuddet.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Her deltog omkring 50 personer ifølge politiet, mens 1.300 gik med i den anden demonstration, der havde til formål at udstille, hvor 'latterlig' loven er, som arrangørerne fra Socialistisk Ungdomsfront, Kvinder i Dialog og Party Rebels beskrev den. Demonstrationen gik fra Den Sorte Plads på Ydre Nørrebro til Københavns Politis Station Bellahøj.

Begge demonstrationer forløb i god ro og orden, fortæller Københavns Politis pressetalsmand, Jesper Bangsgaard. Ingen er blevet anholdt eller sigtet, ligesom der heller ikke er skrevet nogen bøder.

Foto: ANDREW KELLY/REUTERS/RITZAU SCANPIX
Vis mere

Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Vis mere

»For Friheds demonstration forløb stille og roligt. Det samme gælder demonstrationen fra Nørrebro mod Bellahøj, hvor de har dannet en menneskekæde omkring Station Bellahøj. De har efterkommet vores anvisninger om ikke at gå på kørebanen,« siger han.

Også i Aarhus var der onsdag en demonstration mod forbuddet, som også Socialistisk Ungdomsfront, Kvinder i Dialog og Party Rebels stod bag. Her mødte omkring 400 op i burka og niqab, hvilket sådan set er en overskridelse af forbuddet.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Vis mere

Martin Henriksen fik onsdag en tak fra organisationen For Frihed for sit arbejde for burkaforbuddet.
Martin Henriksen fik onsdag en tak fra organisationen For Frihed for sit arbejde for burkaforbuddet. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Vis mere

»I dag er overtrædelsen det, som hedder anerkendelsesværdigt forhold, så derfor kommer vi ikke til at handle på andet end at sørge for at sikre, at demonstrationen foregår, som den skal,« siger Jesper Bøjgaard fra Østjyllands Politi til TV2 Østjylland.

Den højreorienterede forening Stop Islamiseringen af Danmark havde anmeldt, at de ville troppe op til en moddemonstration, men dukkede ikke op.

Foto: ANDREW KELLY/REUTERS/RITZAU SCANPIX
Vis mere

Foto: ANDREW KELLY/REUTERS/RITZAU SCANPIX
Vis mere

Foto: ANDREW KELLY/REUTERS/RITZAU SCANPIX
Vis mere

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere