På det sociale medie TikTok florerer der i øjeblikket en video, som skal advare nybagte forældre.

Det kommer af, at en amerikansk kvinde forleden gjorde en uhyggelig opdagelse angående sin nyfødte baby.

Det skriver Dagbladet.

Over flere dage oplevede kvinden og hendes partner, at deres baby var ualmindeligt ked af det, og det fik hende derfor til at dele en video på TikTok.

I videoen filmede hun sin babys tæer, som var meget røde og hævede, og her skrev hun, at hun og hendes partner »havde prøvet alt« for at finde ud af, hvad der var galt.

Men allerede dagen efter, at hun havde optaget videoen, fandt parret ud af, hvorfor deres nyfødte havde været så ulykkelig, og det fik hende til tasterne med en opfordring.

»Vi opdagede, at der var et par hår, der havde viklet sig omkring to tæer. Og Gudskelov for, at vi opdagede det i tide,« skrev hun på sin TikTok.

Årsagen til, at deres baby var konstant ulykkelig, bundede i, at barnet havde fået det, der kaldes en 'hair tourniquet', hvilket betyder, at en hårtot strammer sig omkring en kropsdel, som blandt andet kan medføre voldsomme smerter og hævelser.

Kvinden valgte derfor at dele videooptagelserne på TikTok for at advare andre nybagte forældre om lignende situationer.

Videoen er allerede blevet set over 8,2 millioner gange, og her er der desuden flere, der har kommenteret, at de har oplevet det samme. En skriver blandt andet:

»Min søn var kun fire måneder gammel, og jeg har meget krøllet hår, så det sad rigtig godt fast. Vi endte med at tage på skadestuen.«

Den amerikanske kvindes opfordring lyder derfor på, at man som forældre bør tjekke sine børns fingre og tæer for hår regelmæssigt, idet babyer ikke selv kan fjerne håret på samme måde som voksne.