Når Svinkløv Badehotel genåbner på fredag, er der fuldt booket på hotellet resten af sæsonen.

Når Svinkløv Badehotel genåbner på fredag, er hotellet fuldt booket resten af sæsonen.

Det fortæller Kenneth Toft-Hansen, der sammen med sin kone Louise driver det historiske badehotel, der nedbrændte 26. september 2016.

- Det er en stor forløsning, at vi står der nu. Det er flere års hårdt arbejde, der kulminerer, når vi åbner på fredag, siger han.

Det var en fejl i en tørretumbler, der fik branden til at bryde ud og æde det historiske hotel fra 1925.

Men fonden bag hotellet besluttede, at det skulle genopføres med hjælp fra blandt andet Realdania.

Hotellet er genopført i den oprindelige stil med sprossede vinduer og træpaneler.

- Det er stadig Danmarks største træbygning, men der er lavet nogle forandringer indvendigt, fortæller Kenneth Toft-Hansen.

Eksempelvis er værelserne nu udstyret med badeværelser, ligesom byggeriet opfylder alle krav til brandsikkerhed anno 2019.

- Jeg synes, vi har formået at genskabe den ånd og den stemning, der var over det oprindelige byggeri, siger Kenneth Toft-Hansen.

- Man kan mærke, hvordan håndværkerne har gjort sig superumage med at bygge træhuset, siger han.

Der er 27 værelser i hovedbygningen og ni værelser i en tilbygning.

Ligesom tidligere gør hotellet en dyd ud af, at der ikke er wi-fi, ligesom mobilsignalerne er tvivlsomme.

Forpagterparret har ikke ligget på den lade side, mens genopbygningen er stået på.

Kenneth Toft-Hansen vandt i januar verdensmesterskaberne for kokke, det såkaldte Bocuse d'Or.

Ugen forinden kom parrets søn til verden.

- Det har været hektisk, og det bliver det også frem til åbningen på fredag. Vi kommer til at bruge alle døgnets 24 timer, men vi skal nok blive klar, siger Kenneth Toft-Hansen.

Allerede den forgangne weekend var der en slags generalprøve på badehotellet.

Parret havde nemlig inviteret de gæster, der befandt sig på hotellet den skæbnesvangre nat, da det brændte.

Selv om hotellet er booket resten af sæsonen, er det stadigt muligt at bestille plads på restauranten.

/ritzau/