Nu kan du igen køre rundt på de tohjulede elløbehjul, vi tidligere har set pryde gadebilledet i København.

Det kommer dog til at foregå på en helt anden måde, end vi kender det fra tidligere – der kommer nemlig til at være visse begrænsninger. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Du må nemlig ikke parkere dem, hvor du vil. Faktisk må de kun stå i helt særlige afgrænsede små felter, som det kan ses på kortet længere nede i artiklen.

»Vi har tidligere oplevet store problemer med løbehjul, som var efterladt på kryds og tværs af fortove og cykelstier og gjorde det svært for københavnerne at komme rundt i byen. De problemer skal de nye regler gerne få bugt med. Derudover vil vi løbende være i dialog med udlejningsfirmaerne for at håndtere eventuelle udfordringer,« siger enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Jesper Borch.

Punkterne på kortet er de steder, hvor det er tilladt at parkere løbehjulene. Foto: Københavns Kommune
Punkterne på kortet er de steder, hvor det er tilladt at parkere løbehjulene. Foto: Københavns Kommune
Vis mere

Der vil i alt være 240 parkeringszoner rundtomkring i København, men bestemte områder er bandlyst.

Nemlig områder, som fra politisk side er udpeget som 'tæt by'. Det gælder dele af Vesterbro, Østerbro, Amager, Christianshavn og hele Indre By. Såkaldte forbudszoner.

Du kan selvfølgelig stadig køre rundt inde i Indre By, men du kan altså ikke parkere, tjekke ud og stoppe taxameteret.

For at sikre, at de nye løbehjulsregler bliver overholdt, har politikerne bestemt, at to af kommunens vagter skal dedikeres til at foretage kontrol med de parkerede løbehjul.

Finder de et løbehjul, der er ulovligt parkeret får seneste bruger en bøde på 338 kroner. Forbudszonerne vil dog løbende blive evalueret, og de kan derfor ændre sig.

I alt har fire firmaer meddelt kommunen, at de er klar til at stille løbehjul op. To af dem allerede fra i går.

På nuværende tidspunkt er politikerne blevet enige om, at hovedstaden må huse 3.200 elløbehjul, og aftalen med udbyderne gælder lige nu ind til 2024.