Hvad der skulle have været en hyggelig decemberoplevelse for Sine Johansen og sønnen, blev til en ærgerlig oplevelse.

For lige som de stod og ville med en hestevogn, som kørte rundt i Horsens midtby, lød beskeden: »I skal have mundbind på.«

»Så står jeg og forsøger at finde mit mundbind, og så siger han (kusken, red.), at min søn også skal have mundbind på,« fortæller Sine Johansen og fortsætter:

»Så griner jeg lidt og siger: 'jamen, han er to'.«

Men kusken var hverken til at hugge eller stikke i, og det blev en oplevelse, der satte sig hos Sine Johansen.

»Han er to. Han vil ikke engang have renset ører eller have skiftet ble. Så at få et mundbind på et toårigt barn. Det synes jeg er mega latterligt,« fortæller hun.

Derfor måtte hun ud med sine frustrationer, og det blev til et opslag i facebookgruppen 'Horsens':

'Kan det virkelig passe at en 2 ÅRIGE bliver krævet mundbind, ellers må man ikke køre med?! Dreng er 2 ÅR!'

Opslaget har i skrivende stund affødt over 270 kommentarer, hvor der bliver diskuteret, hvorvidt det er okay at kræve, at børn skal bære mundbind.

Hertil skriver Sine Jonansen videre:

'Min søn ville så gerne prøve en tur, og da vi går derhen, får vi besked på at tage mundbind på. Spurgte så, om min søn skulle, nu hvor han kun var 2 år. Det fik vi et klart ja til. Så sagde vi pænt nej til turen.'

Og det var slet ikke til diskussion for Sine Johansen. Hun er ikke imod mundbind, men når det kommer til børn og mundbind, læner hun sig op ad Sundhedsstyrelsens anbefaling. Her lyder det, at børn under 12 år generelt er undtaget fra at bære mundbind.

Fortvivlelsen var komplet, da der ovenikøbet ikke måtte sidde mere end én familie ad gangen i hestevognen.

»Vi ville være i smittekæde med hinanden. Vi ville ikke kunne smitte andre. Det var min søn, min datter og jeg,« siger Sine Johansen.

Horsens Folkeblad har rettet henvendelse til arrangørerne af hestevognskørslen, som fortæller, at der er tale om en fejl.

»Jeg kan kun beklage, det har bestemt ikke været meningen. Vi har sagt, at gæster skulle bære mundbind ligesom ved offentlig transport, for at gøre det så trygt som muligt. Kusken har tænkt, at det betød, at alle skulle bære mundbind,« siger Ulla Wessel til folkebladet.

Men den forklaring giver Sine Johansen ikke ret meget for.

»Det er fint, at de har sagt, at det var en fejl. Men der skulle have været bedre kommunikation. Også i forhold til at barnet er to år gammel. Forestil dig, at du skal give et barn mundbind på. Det ville fylde hele hans ansigt.«

»Det er jeg mega ærgerlig over. For det var kun den ene lørdag, at der var hestevognsture. Og som mor vil man gøre sit barn rigtig glad. Min søn ville rigtig gerne ud og køre i hestevogn. Det ville jeg gerne give ham, men jeg ville ikke gå på kompromis,« afslutter hun.

Andre læser også