Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En »tonedøv« adfærd.

Sådan lyder kritikken fra fagforbundet 3F, efter det er kommet frem, at flere ministerier er storforbrugere af madudbringnings-tjenesten Wolt.

Regeringen har flere gange rettet skarp kritik mod Wolts forretningsmodel, men nu kan radioprogrammet Reporterne på 24Syv dokumentere, at det ikke har forhindret ministerierne i at benytte sig af Wolt, når de skal stille sulten.

Med sammenlagt 152 leveringer i 2021 er Justitsministeriet den suverænt største forbruger af Wolts madudbringning, mens nummer to på listen er Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri med i alt 43 Wolt-leveringer i 2021.

»Det er respektløst overfor de mennesker, der bringer maden ud«, siger Karsten John Kristensen, forbundssekretær i 3F, til Reporterne på 24Syv.

Ingen ministre har ønsket at medvirke i Reporterne om sagen.

Beskæftigelsesordfører for socialdemokratiet i Folketinget, Henrik Møller, afviser dog kritikken.

»Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtigt kan se et problem her. Wolt er jo ikke en forbudt virksomhed«, siger Henrik Møller til Reporterne.

Så sent som i midten februar måned var beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i Frankrig til et uformelt ministermøde for at drøfte netop arbejdsvilkårene hos de såkaldte digitale platforme som eksempelvis Wolt.

»Det er helt afgørende, at vi i EU får sikret ordentlige arbejdsvilkår for det stigende antal mennesker, der arbejder på de digitale platforme«, udtalte Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse udsendt af Beskæftigelsesministeriet den 14. februar 2022.

Andre læser også