Torsdag aften afholdes et mindeoptog for ofrene for terrorangrebene i Sri Lanka søndag. Du kan se en video fra optoget øverst i artiklen.

Det er en borgergruppe i familien Holch Povlsens hjemby Stavtrup, der afholder begivenheden for at mindes ofrene for angrebet, hvor mere end 250 personer omkom - herunder tre børn fra familien Holch Povlsen.

Begivenheden tiltrak hundredvis mennesker med tændte fakler på vejen i det østjyske.

Fakkeloptoget blev indledt i Stavtrup i det østjyske og herfra bevægede det sig ud til Holch Povlsen-familiens hjem Constantinsborg.

Borgergruppe i familien Holch Povlsens hjemby, Stavtrup, afholder en mindebegivenhed for at vise medfølelse, torsdag den 25. april 2018.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
Borgergruppe i familien Holch Povlsens hjemby, Stavtrup, afholder en mindebegivenhed for at vise medfølelse, torsdag den 25. april 2018.. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix) Foto: Bo Amstrup
Vis mere

På vejen mod Constantinsborg kunne man se det imponerende mindeoptog, hvor hundredvis af mennesker er dukket op for at vise deres sympati med de dræbte - ikke mindst med familien Holch Povlsen.

Det enorme fakkeloptog fik lov til at gå ind gennem porten til Bestseller-familiens hjem, hvor mindeoptoget ender.

Blandt de forreste i optoget var flere tydeligt meget berørte personer. Enkelte græd og måtte trøstes af andre personer i mindeoptoget.

Optoget er arrangeret af Højvangskolen i Stavtrup, hvor to af de tre dræbte gik.

Foto: Ritzau Scanpix
Vis mere

På Facebook har man fra arrangørernes side kunne læse, at optoget ville foregå i stilhed.

Ifølge de srilankanske myndigheder omkom 253 personer i angrebet påskedag.

Her blev fire kirker og tre hoteller angrebet af en lokal islamisk gruppering.

Siden har Islamisk Stat været ude og tage ansvaret for angrebet.