Medisterpølse mistænkes for at være skyld i, at adskillige danskere er blevet smittet af type salmonella i oktober.

En undersøgelse lavet af DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut peger på, at der er en sammenhæng mellem sygdomstilfældene, der ramte i oktober,  og det at have spist medisterpølse. Det oplyser Statens Serum Institut.

»Vi har gennemført en større spørgeskemaundersøgelse, hvor svarene om hvad patienterne har spist, er blevet sammenlignet med svar fra raske danskere,« siger epidemiolog på Statens Serum Institut, Luise Müller og fortsætter:

»Undersøgelsen udpeger medisterpølse som en smittekilde til udbruddet«

Salmonella er en bakterie, der også findes hos og smitter via dyr.
Salmonella er en bakterie, der også findes hos og smitter via dyr.
Vis mere

Det er dog ikke alle de smittede, der har spist medisterpølse.

Derfor antages man stadig, at der kan være andet svinekød, der er forurenet med salmonella.

Det har endnu ikke været muligt, at finde ud af præcist, hvor medisterpølsen er produceret og solgt.

»Vi er på nuværende tidspunkt ikke i stand til at udpege et specifikt parti af en fødevare fra en virksomhed, som kilden til udbruddet.«

Symptomer på en salmonellainfektion er blandt andet diarré, opkast og generel utilpashed.

Luise Müller har tidligere forklaret over for ritzau, at kroppen typisk selv kan klare sygdommen.

Du kan blive smittet med salmonella, hvis kødet ikke bliver stegt ordentligt.

Du risikerer også at blive smittet, hvis kødsaft kommer i kontakt med andre fødevarer, som ikke bliver varmebehandlet under madlavningen.