I flere midtjyske byer er der adskillige dages ventetid på en covid-19 test. Visse steder flere uger. Det viser en gennemgang af teststederne, som B.T. har foretaget.

I Risskov lidt udenfor Aarhus, som er aarhusianernes teststed skal man i skrivende stund vente til onsdag i den kommende uge for at kunne tage en test. Andre steder er det endnu værre.

I Randers er der først ledige tider onsdag 19. august og i Skanderborg og Horsens kan man i øjeblikket slet ikke bestille tid. I Grenaa er der først tid torsdag den 13. august. Altså om knap en uge.

Længere vestpå er det lidt bedre, men stadig med flere dages ventetid. I Skive og Ringkøbing kan man i skrivende stund komme til henholdsvis 11. og 12. august og i Holstebro kan man faktisk få en tid allerede på søndag, men der er meget få tider tilbage i løbet af ugen, så tiderne kan hurtigt forsvinde.

I Herning kan man fortsat bestille tid allerede lørdag.

I resten af landet er der fortsat kun korte ventetider. I hovedstadsområdet, på Fyn, syd for Kolding og Aalborg og Thisted er der også korte ventetider.

I de sidste dage har Aarhus været meget omtalt, da smittetallet pludselig steg voldsomt i netop Aarhus. Det har vist sig især at være i det somaliske miljø i býen, at smitten har ramt hårdt.

Som følge af det stigende smittetal har myndighederne nu gjort det obligatorisk at bære mundbind i offentlig transport. Alle aarhusianske gymnasier har desuden udskudt skolestart i 14 dage.

Det vides endnu ikke om den forholdsvist lange ventetid i omegnen omkring Aarhus skyldes det stigende smittetal.

B.T. forsøger nu at få en kommentar fra de lægefaglige myndigheder i Region Midtjylland.