En 62-årig kvinde fra England har fået forbrændinger som følge af 'vaginal dampning', hvilket nu har fået en organisation og ekspert til at udsende en advarsel mod metoden.

Nærmere bestemt fik den engelske kvinde andengradsforbrændinger efter at have dampet sin skede.

Det får nu organisationen 'Journal of Obstetrics and Gynaecology Canada' til at advare mod metoden, som går ud på at sidde over varmt vand med et indhold af urter, hvor formålet for nogle er at rengøre skeden.

Og faktisk råder organisationens gynækologer til, at kvinder helt skal undlade at dampe deres skede, efter en undersøgelse af metoden med den 62-årige som et eksempel.

Det bakker Vanessa Mackey, læge og talskvinde for The Royal College of Obstetricians and Gynaecologists i Storbritannien, op om.

»Dampning af skeden kan påvirke den sunde balance mellem bakterier og pH-niveau og forårsage irritation og infektion. Det kan også brænde den sarte hud omkring vagina,« siger hun til BBC.

Samtidig kalder Vanessa Mackey det en myte, at skeden kræver omfattende rengøring eller behandling. Hun mener blot, at man kan benytte almindelige, ikke-parfumeholdige sæber.

Det er ikke første gang, 'vaginal dampning' bliver debatteret.

I 2018 anbefalede stjerneskuespillerinden Gwyneth Paltrow 'vaginal dampning' som en behandling, der udløste energi, som afbalancerer hormonniveauet.

Paltrow mødte dog stor kritik for sine udtalelser, som hun til sidst trak tilbage.

Også supermodellen Chrissy Teigen har på Instagram beskrevet, hvordan hun har eksperimentet med 'vaginal dampning' – dog uden at vide, hvorvidt det har en effekt, skrev hun.

Ifølge BBC er 'vaginal dampning' blevet mere og mere populært, og det benyttes blandt andet i kurbade og på saloner.