Anders Krab-Johansen, der er koncernchef for Berlingske Media, udtaler, at han fortsat har tillid til B.T.s ansvarshavende chefredaktør Michael Dyrby trods Metoo-anklager

»Ja, jeg har tillid til Michael Dyrby,« lyder det fra  Anders Krab i en kommentar til B.T.

Han skriver dog:

»Jeg har set dokumentarudsendelserne om TV 2, og jeg er naturligvis meget berørt af kvindernes historier. Jeg kender flere af kvinderne, og har selv arbejdet på TV 2.«

Metoo-debatten er atter blusset op, efter en ny dokumentar på Discovery+ sætter fokus på en grænseoverskridende og sexistisk kultur på TV 2.

Her står 11 nuværende og tidligere kvindelige TV 2-medarbejdere frem og fortæller med egne ord om deres oplevelser, og hvordan den grænseoverskridende adfærd fra de mandlige chefer har påvirket dem.

Anders Krab-Johansen
Anders Krab-Johansen Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

I dokumentaren bliver der ikke sat navne på de mænd, som af kvinderne bliver beskyldt for både psykiske og fysiske overgreb. Kun Jes Dorph-Petersen bliver nævnt ved navn, da han tidligere selv har snakket om sagerne i et større interview med Politiken.

Men mandag aften – efter dokumentaren var udkommet – valgte Anna Thygesen, som også medvirker i udsendelsen, over for Ekstra Bladet at sætte navn på den mand, der havde krænket hende.

Det var ifølge hende Michael Dyrby, der på vej hjem fra en julefrokost i 2007 i en bus havde optrådt sexistisk over for hende.

»Du bliver aldrig til noget her på TV 2. Du er for gammel. Du er for rapkæftet. Og fordi jeg ikke vil kneppe dig,« skulle Michael Dyrby ifølge Anna Thygesen have sagt.

Michael Dyrby har i en sms til B.T. afvist Anna Thygesens anklager.

»Jeg er af den overbevisning, at jeg ikke har sagt noget så grænseoverskridende til Anna Thygesen for 14 år siden – det ville også være helt uacceptabelt.«

Anklagen fra Anna Thygesen får ikke Anders Krab-Johansen til at ryste på hånden, og han mener fortsat, at Michael Dyrby er manden, der skal stå i front for B.T.

»Når det gælder Michael Dyrby, kan og vil jeg kun vurdere ham på hans arbejde som ansvarshavende chefredaktør for B.T. de seneste fire år. Her har han bidraget til at skabe en åben og sund kultur,« skriver Krab i et skriftligt svar.