»Et besøgsværdigt sted for den del af befolkningen, der sætter pris på hyggelige og æstetiske omgivelser.«
Sådan beskriver Café Under Hylden sig selv på sin hjemmeside.
Cafeen, der ligger på Nordre Fasanvej på Nørrebro, har i mange år været en del af det såkaldte bodegamiljø. Men den har sidenhen gennemgået en renovering, så den har fået både nyt design og ny indretning.
Meget tyder dog på, at cafeen godt kunne trænge til at stramme op på en række yderligere forhold af hensyn til fødevaresikkerheden.

Under et kontrolbesøg på cafeen 17. december fandt Fødevarestyrelsen nemlig massive mængder gamle fødevarer og alkohol med overskreden holdbarhed.
»På grund af virksomhedens massive mængde af drikkevarer er det uoverskueligt, hvor stor en mængde det drejer sig om. Det vurderes, at der muligvis er tale om cirka 50 kasser med øl og vand, der er udløbet,« står der i kontrolrapporten.
Der var derudover sat cirka fem år gammel fadøl på et fadølsanlæg ude på lageret.
»Der er sat fadøl på anlægget fra 2017. Den ansvarlige oplyser, at de er de sidste, der har anvendt anlægget i 2019,« står der i rapporten.
Caféejer Kasper Lindholm afviser over for B.T., at den gamle øl er blevet solgt til gæsterne.
»Det fadølsanker fra 2017 er et gammelt, tomt anker, der kun sidder på, for at der ikke kommer snavs og luft ind i slangen og i anlægget. Det er alene for at skåne anlægget,« siger han i en skriftlig kommentar.
For så vidt angår de store mængder af gamle føde- og drikkevarer, afviser Kasper Lindholm ligeledes, at han har forsøgt at sælge varerne eller haft til hensigt at gøre det.
»Som virksomhed har man ofte mange øl, der løber over dato, når man jo køber dem i hele kasser, og jeg har som privatperson og selvstændig med egen ret til at vælge så valgt at sætte alle de øl i baglokalet i stedet for at smide dem ud. Så drikker vi dem løbende selv samt forærer dem til både venner og familie, hvor de primært bliver brugt til privatfester eller til fodboldture blandt vennerne,« siger han.
Det var nu heller ikke de gamle føde- og drikkevarer, der var anledning til, at Fødevarestyrelsen gav en sur smiley til Café Under Hylden.
Det var derimod cafeens mangelfulde rengøring og dens håndtering af fødevarer.
»Virksomheden fremstår meget snavset og med en stor mængde uvedkommende på toilet. På lager ses en meget snavset toiletkumme, hvor der står fustage med øl på,« står der i Fødevarestyrelsens kontrolrapport.
Her kan man yderligere læse, at cafeens barområde fremstod med støv og snavs på arbejdsborde, hvilket også var tilfældet under inventar og på hylder.
»I et køleskab ses spiritusflasker med ansamlinger af formodet skimmel på labels. I køleskabe ses der fedtede, støvede ansamlinger af snavs på sider og kanter. Gulve fremstår med snavs og støv,« står der i kontrolrapporten.
»Vi gør altid hovedrent i januar og august, og vi gider da ikke have nogen unødige gebyrer. Men forklaringen er, at der stort set har været helt lukket ned under hele coronaperioden, så der har vi ikke foretaget os noget i lange perioder,« siger Kasper Lindholm.
Cafeen havde heller ikke fået etableret et forrum til toilettet, hvilket fødevareloven påkræver. Et forhold, som Fødevarestyrelsen cirka halvanden måned forinden havde indskærpet over for cafeen at få styr på.
»Der opbevares fødevarer (sodavand og øl på flaske) cirka 20 centimeter fra dør ved forrum ved toilet,« står der i kontrolrapporten.
Men det mener Kasper Lindholm også at have en forklaring på.
»Vi nåede ikke at få monteret den pågældende dør med den samlede løsning for et vindfang, da det p.t. ikke er muligt at bestille et tømrerfirma eller en anden håndværker i Danmark med så kort varsel. Men ja, selvfølgelig har vi allerede bestilt nogle til at komme og lave det,« siger han.
Som følge af fødevareovertrædelserne har Café Under Hylden fået to bøder på hver 5.000 kroner, fremgår det af kontrolrapporten. Caféejer Kasper Lindholm oplyser dog, at han efterfølgende 'kun' er blevet opkrævet en enkelt bøde på 5.000 kroner.
Ydermere fik cafeen en indskærpelse, hvilket svarer til en advarsel. Indskærpelsen skyldtes manglende vedligeholdelse.
Blandt andet måtte Fødevarestyrelsen indskærpe, at fødevareaffald og andet affald hurtigst muligt skal fjernes fra lokaler, hvor der findes fødevarer, så cafeen undgår affaldsophobning.