Tirsdag formiddag har Københavns Politi meddelt, at Rasmus Paludan og Stram Kurs ikke kan demonstrere på Blågårds Plads.

'Vi vurderer, at en demonstration der vil udgøre en fare for den offentlige fred.' lyder det fra Københavns Politi på Twitter.

I en pressemeddelelse uddyber politiet deres beslutning.

»Konkret skønner vi, det vil medføre en nærliggende risiko for yderligere kriminalitet i form af ildspåsættelse, hærværk og vold mod politiet.«

Rasmus Paludan har heller ikke fået tilladelse til at demonstrere i de fire områder, hvor der er indført skærpede strafzoner. Henholdsvis København Nordvest, Urbanplanen på Amager, Christianshavn og Tingbjerg.

Påbudet gælder foreløbig til onsdag kl. 12.00 meddeler Københavns Politi.

»Det er en meget stor krænkelse af demokratiet, ytringsfriheden og forsamlingsfriheden, at man ikke kan demonstrere på Blågårds Plads og en anerkendelse af, at samfundstaberne - altså de voldelige kriminelle - har vundet,« lyder det fra Ramus Paludan, da B.T. fanger ham over telefonen kort efter, han har modtaget politiets forbud.

»Det er simpelthen lykkes dem med voldsmandens veto at sætte demokratiet ud af kraft, og jeg er selvfølgelig utrolig ked af, at politiet ikke sørger for at holde Grundloven i hævd,« fortsætter han.

Københavns Politi oplyser, at Paludan ikke kan demonstrere, da det udgør en fare for den offentlige fred. Politiet oplyser dog, at de er indstillede på at overveje alternative lokationer og tidspunkter for demonstrationerne.

Kan du forstå politiets argumenter om, at det er for sikkerhedens skyld?

»Ja, hvis man skal på påskeferie, kan jeg godt, men hvis man elsker demokratiet, synes jeg bestemt, at man skal stille med de styrker, det kræver for at sikre det. Hvor der er vilje, er der vej.«

Den kontroversielle islamkritiker Rasmus Paludan havde mandag annonceret, at han ville afholde demonstrationer på Blågårds Plads tirsdag klokken 13.30 og i Værebroparken klokken 17.10.

Det er endnu uvist, om han får lov til at demonstrere i Værebroparken, da Københavns Vestegns Politi ikke er vendt tilbage på B.T.s henvendelser.

I forbindelse med den nu aflyste demonstration på Blågårds Plads har Paludan fået lov til at demonstrere et andet sted i København klokken 13.30.

Han har givet politiet fem forslag: Henholdsvis Husum Torv, på hjørnet af Åboulevarden og Julius Thomsens Gade, Akacieparken, Emblasgade 1 og på det grønne område ved Bispeengbuen og Mariendalsvej.

»Jeg får forhåbentlig snart svar på, hvor jeg må demonstrere, så gode danske støtter kan møde op. Og også dem, der er uenige med mig, så de kan blive sablet ned i en saglig debat med mig og se, hvor ret jeg har. Den nemmeste måde at vinde en diskussion på er ved ikke at sige noget, men bare stå med armene ude. Det er de seneste dage tydeligt bevis på,« afslutter den kontroversielle partileder.

Senest skulle Paludan havde afholdt en demonstration i Albertslund, som udviklede sig til uroligheder og optøjer.

Her måtte politiet anvende tåregas mod de unge, som var mødt op for at demonstrere mod Paludan.

Søndag begyndte den første bølge af uroligheder på Blågårds Plads, hvor stifteren af det islamkritiske parti Stram Kurs afholdte en demonstration, hvor han kastede med en koran midt på pladsen.

Det medførte voldsomme sammenstød mellem moddemonstranter og politiet. I alt blev 23 personer anholdt.

Andre læser også