Påsken venter forude, og det betyder længere ventetid for flypassagerer i Københavns Lufthavn

»Hvor det normalt er hurtigt at komme igennem lufthavnen, kan det nu tage væsentligt længere tid,« siger Peter Krogsgaard, der er chef for passagerafvikling i lufthavn.

Der er flere grunde til, at det i de kommende dage vil tage længere tid at bevæge sig gennem lufthavnsområdet til flyet.

I weekenden og i påskeferien forventer man i Københavns Lufthavn, at der kommer 4-5.000 daglige rejsende, hvor der tidligere i marts kun har været cirka 2.000 daglige rejsende.

Samtidig sætter covid-19-praktik også sine tydelige spor: På grund af afstandskrav er halvdelen af check-in-pultene lukket, og selve check-in kan også tage længere tid, fordi der i øjeblikket er forskellige rejseregler fra land til land.

Alt sammen en udfordring selv om man stadig slet ikke kommer i nærheden af den maksimale kapacitet i lufthavnen – på travle sommerdage, før der var noget, der hed corona, kunne der være mere 100.000 daglige passagerer.

»Derfor opfordrer vi alle rejsende til at komme i ekstra god tid og roligt følge Corona reglerne og henstillingerne fra personale og myndigheder,« siger Peter Krogsgaard.

Også når påskeferien er overstået kan det omvendt tage længere at ankomme til Københavns Lufthavn.

»Med reglerne om covid-19-test og paskontrol af alle ankommende passagerer, vil man kunne opleve forlænget ventetid. Så også her kræver det ekstra tålmodighed af alle,« siger Peter Krogsgaard.