»Hvad skal den stjernetossede regel dog gøre godt for?«

Det spørgsmål stiller den kendte erhvervsmand og milliardær Lars Seier Christensen, efter det søndag morgen er kommet ud, at alle, der vil på bar, café eller restaurant fra på onsdag, skal bestille bord mindst 30 minutter før ankomst.

Lars Seier Christensen købte sidste år den legendariske Café Dan Turèll, der ligger midt i København, så han er derfor en del af branchen.

»Hvis en restaurant har tomme pladser, skal du bestille bord i døren og så spadsere rundt i 30 minutter i regn og kulde, mens restauranten forbløder. Samtidig skal en café afsætte ekstra personale til at tage en telefon for bestillinger, hvilket ikke nødvendigvis er en del af normal modus operandi for mange mindre steder,« skriver han på Facebook.

Interview med Lars Seier Christensen, i anledning af at han nu åbner Café Dan Turèll
Interview med Lars Seier Christensen, i anledning af at han nu åbner Café Dan Turèll Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Det nye krav om bordbestilling 30 minutter før ankomst har da også givet stor kritik.

Indtil videre har McDonald's i hvert fald oplyst, at de slet ikke vil stå for indendørs servering fra på onsdag på grund af netop dette krav.

Direktøren for HORESTA, Katia Østergaard, har da også meldt ud, at det bliver meget vanskeligt for mange at leve op til kravet om tidsbestilling.

»Jeg hader at bruge udtrykket umuligt, men vi har mange fastfoodkoncepter som McDonald's, Espresso House, barer og værtshuse og cafeer, hvor man ikke er vant til at reservere bord,« sagde direktøren tidligere søndag til B.T.

Lars Seier Christensen går da også så vidt, at han sammenligner de nye krav om bordbestilling med vilkårene i det gamle Østtyskland.

»Sådan var det også i det gamle Østtyskland,« skriver han på Facebook og fortsætter:

»Der skulle man bestille bord dagen før i pivtomme restauranter, kan jeg huske, men det var, fordi de skulle bestille råvarer.«

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Lars Seier Christensen.