Flemming Pless, der indtil nu har været ansat i Christians Kirke, er blevet afskediget.

Det fremgår af et brev til en af de forurettede kvinder, som B.T. er i besiddelse af.

Flemming Pless vil hverken be- eller afkræfte, om han stadig arbejder i kirken.

Der har i længere tid kørt en krænkelsessag i Kirkeministeriet, hvor Flemming Pless af fem kvinder er blevet anklaget for at have krænket dem med berøringer, spontane kys eller forsøgt at indlede forhold, mens de havde søgt sjælesorg i Christians Kirken, hvor Pless var sognepræst.

»Du må tale med Københavns Biskop. Jeg kommer i løbet af ugen til at lave et Facebookopslag, hvor jeg forklarer yderligere,« siger Flemming Pless til B.T.

20. september skriver Kirkeministeriet, at det har afskediget en tjenestemandsansat sognepræst, og at han stopper fra udgangen af december.

I pressemeddelelsen lyder det desuden, at præsten inden sin afskedigelse har været 'genstand for tjenstligt forhør,' og at han selv har ansøgt om at blive afskediget.

Sagen tager sin begyndelse 16. marts 2021, hvor de fem kvinder skriver et brev til Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen. Efter brevet blev Flemming Pless tvunget på orlov.

»Som det vil stå klart via konkrete eksempler i dette brev, misbruger præsten sit embede til at forføre kvinder (både kvinder, der søger sjælesorg, og ansatte). Derudover bryder han sin tavshedspligt og opfører sig krænkende,« lød det i brevet til biskoppen, som B.T. er i besiddelse af.

Anklagerne mod Flemming Pless løber helt tilbage til 1997, mens den nyeste sag er fra efteråret 2020.

Flemming Pless har medvirket i flere tv-programmer, ligesom han også har været skribent for både Jyllands-Posten og Ekstra Bladet.

Derudover har Flemming Pless været valgt i Region Hovedstaden for Socialdemokratiet.