Tusindvis af danskere med svære handicap eller alvorlig sygdom har ret til gratis fysioterapi.

En behandling, som de nu risikerer ikke at få, fordi pengene til behandlingen snart er brugt.

Det skriver Jyllands-Posten, som har set nærmere på tilbuddet og årsagen til, at det måske snart bliver sat på standby.

Problemet skyldes, at Kommunernes Landsforening og Danske Fysioterapeuter i 2018 vedtog en overenskomst, som satte et økonomisk loft for det gratis tilbud til svært handicappede danskere.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Et stigende antal kronisk syge mennesker i Danmark og et coronaefterslæb betyder, at pengene for i år snart er opbrugt.

Derfor risikerer cirka 77.500 danskere med svære handicap eller alvorlig sygdom ikke at kunne modtage den gratis behandling hos en fysioterapeut, som de egentlig har krav på.

Tal fra Danske Fysioterapeuter viser, at tilbuddets ramme det første halvår er overskredet med syv procent. Foreningen skønner, at de tusindvis af mennesker risikerer ikke at kunne få behandling fra november, hvis overskridelsen fortsætter i det tempo.

Ifølge Jyllands-Posten mærker flere tusinder allerede nu konsekvenserne.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det er et problem, at man vil forsøge at begrænse patienters adgang til behandling, som de har brug for. Adgangen til vederlagsfri fysioterapi er defineret som en rettighed i sundhedsloven. Jeg forstår godt, at KL ønsker at styre økonomien, men vi må altså også tænke på patienterne i det her,« siger Tina Lambrecht, formanden for Danske Fysioterapeuter, til avisen.

Kommunernes Landsforening afviser dog at ophæve loftet og direktør for socialområdet, Christian Harsløf, siger, at han og resten af KL står på mål for den aftale, som de har indgået med Danske Fysioterapeuter.

»Vi kan godt vælge at ophæve loftet, hvis vi vil, men så skal vi finde de penge, vi skulle bruge ekstra på dette område ved nogle andre velfærdsområder i kommunerne,« siger han til Jyllands-Posten.