Først var det forbudt. Men så kunne beachvolley-kvinderne alligevel komme til at bære deres arbejdsuniform – bikinien – ved Katara Cup i det mellemøstlige land Qatar.

»Det handler ikke om at være letpåklædt. Det handler om ikke at må have sit arbejdstøj på,« sagde den tyske beachvolleyspiller Julia Sude sidst i februar.

På det tidspunkt var det forbudt at have bikini på til den dengang kommende turnering, som i marts måned ville blive spillet i omkring 30 graders varme.

Julie Sude og kollegaen Karla Borger boykottede derfor turneringen og mødte opbakning fra deres kollegaer verden over.

Frankrig (blå) og Japan (hvid) til Katara Cup i Qatar 8. marts 2021. Foto: Ritzau Scanpix
Frankrig (blå) og Japan (hvid) til Katara Cup i Qatar 8. marts 2021. Foto: Ritzau Scanpix Foto: KARIM JAAFAR
Vis mere

Opbakning fandt de blandt andre hos den danske beachvolley-spiller Cecilie Køllner Olsen, som skrev sådan på Facebook:

»Vi er ikke i mål, før kvinder kan spille i det, som de selv vil, om det så er småt eller stort, og det gælder i Qatar og alle andre steder. Danmark går heldigvis forrest og har ingen restriktioner på området.«

Hendes og mange andres modstand hjalp, da Katara Cup valgte at ophæve restriktionerne mod beachvolley-kvindernes påklædning.

Derfor var det danske beachvolley-par Cecilie Køllner Olsen og Sofia Bisgaard også i bikinier, da de 8. marts spillede kamp mod det schweiziske par Zoé Vergé-Dépré og Esmée Böbner. Danskerne tabte kampen 0-2.

Ud over at kunne iføre sig bikinier, var det også første gang nogensinde, at kvinderne kunne få lov til at deltage i World Tour-eventet i Qatar, som tidligere kun har været forbeholdt mænd.