Høj sol, bagende hede og brændende sand.

World Tour-eventet i Qatars hovedstad, Doha, bliver afviklet under perfekte vejrmæssige forhold for beachvolleyspillere og -fans, men de kvindelige spillere skal på trods af dette dække det meste af deres krop til, hvis de vil deltage i turneringen.

De kvindelige beachvolleyspillere skal iføre sig trøjer og knælange bukser i stedet for en sportsbikini, som spillerne er vant til at optræde i.

Det nye tøjkrav har fået det bedste tyske beachvolley-par, Karla Borger og Julia Sude, til at boykotte turneringen i Qatar, skriver tyske Der Spiegel.

Foto: TOSHIFUMI KITAMURA
Vis mere

Efter syv turneringer på stribe med kun mandlige deltagere i World Tour-eventet i Qatar har kvinderne endelig fået lov til at deltage for første gang i turneringerne i marts.

Men arrangørerne har så valgt at indføre denne dresscode, hvor det internationale volleyballforbund, FIVB, har været ude at sige, at det 'respekterer værtslandets kultur og traditioner', og det derfor er et accepteret krav, at kvinderne skal spille i trøjer og knælange bukser.

»Det hander ikke om at have lidt eller meget tøj på. Det handler om, at vi ikke kan udføre vores arbejde i vores arbejdstøj,« siger Julia Sude til det tyske medie.

Hun forstår ikke det tøjkrav i en sport, som hun kalder 'forbandet udmattende'.

»Vi tilpasser os ethvert land, hvor vi kan gøre det. Men du drypper af sved i varmen, og alt på dig bliver vådt med for meget tøj på.«

I marts er temperaturerne i Doha omkring 30 grader, og det tyske volleyballforbund har derfor vist sin støtte til Karla Borger og Julia Sude.

»Vi respekterer Karla og Julias beslutning og kan sagtens forstå, hvorfor de har taget den,« siger en talsmand fra forbundet til Der Spiegel.