Nicklas Bendtner sætter nu det, der ligner et endegyldigt punktum for sin karriere som professionel fodboldspiller.

Selvom det ikke kommer som en kæmpe overraskelse, er det alligevel første gang, at Nicklas Bendtner selv sætter ord på sit karrierestop.

Det gør den tidligere landsholdsangriber i det kommende afsnit af realityserien 'Bendtner & Philine' hos tv-selskabet Discovery.

Nicklas Bendtner forklarer beslutningen med, at han nu i stedet går trænervejen, og at det betyder en afsked med rollen som spiller.

»Frem mod næste år bliver det spændende. Philine og jeg skal finde ud af, hvor vi lige lander henne sammen her. Jeg skal også starte på træneruddannelsen, og ved at jeg starter på træneruddannelsen, vinker jeg også lidt farvel til fodbolden,« siger Nicklas Bendtner og tilføjer:

»Så det bliver meget spændende 2021 for at vide, hvor livet bærer en hen, og hvilke udfordringer man kommer ud for,« siger Bendtner.

(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Nicklas Bendtner har stået uden klub siden afskeden med FC København i 2019.

Herefter har han kun optrådt som amatør hos barndomsklubben Tårnby FF i oldboysrækken.

Nicklas Bendtner havde angiveligt et tilbud fra Kina på hånden, som dog blev forpurret af coronaepidemien.

Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Vis mere

Den danske angriber havde undervejs i sin karriere en stor betydning for især det danske landshold i perioder, hvor han var flittigt scorende med 30 mål i 81 landskampe.

Det blev også til ophold i klubber som Arsenal, Juventus, Birmingham, Sunderland, Wolfsburg, Rosenborg, Nottingham Forest og senest FC København.

Nicklas Bendtner har foruden at lave tv-serien 'Bendtner og Philine' med kæresten og modellen Philine Roepsdorff udgivet selvbiografien 'Begge sider' sammen med forfatter Rune Skyum-Nielsen.