Lyt til artiklen

I Jomfru Ane Gade er der bekymring at spore, efter at statsminister Mette Frederiksen på pressemødet onsdag aften fortalte, at nattelivet fra fredag skal lukke.

Natklubber, diskoter eller 'lignende med et dansegulv', som Erhvervsministeriet formulerer det, lukker helt fra fredag. Barer skal fra samme dag lukke til midnat.

De nye restriktioner får særligt branchen til rette blikket mod de kompensationsmuligheder, som erhvervsminister Simon Kollerup på selvsamme pressemøde fortalte, at politikerne vil præsentere inden for de kommende dage.

»Vi får igen savet benene væk under os, så jeg går ud fra, at vi bliver kompenseret, så vi også kan fortsætte bagefter,« siger Henrik Foget Jensen, der er partner i Rekom, som ejer en lang række beværtninger i Danmarks største festgade.

Han mener, at politikerne denne gang skal lave en ordning, der kompenserer virksomhederne 100 procent.

»Vi skal have dækket lejeudgifter, øvrige faste omkostninger, tabt indtjening og tabet af varerne på vores lager,« siger han og uddyber:

»Jeg tror og håber på, at de kompensationer, der kommer nu, bliver bedre end sidste gang.«

Hvis ikke kompensationerne rammer et tilpas højt niveau, frygter han på et generelt niveau for konsekvenserne.

»Vi har for tid siden haft 18 måneder, hvor vi har været lukket ned. Det her kan være en mavepuster til, at nogen må lukke.«

Fra fredag aften skal diskoter og barer lukke til midnat.
Fra fredag aften skal diskoter og barer lukke til midnat.
Vis mere

Nedlukningen rammer i øvrigt Jomfru Ane Gade på et ekstremt kritisk tidspunkt, da december er en af årets travleste perioder.

»Det er en af de vigtigste måneder, der er. Man fjerner det, som alle længe har gjort klart til. Der, vi skulle hente noget af det tabte ind igen.«

Specielt 1. juledag er en af de helt store festdage. Rekom-partneren fortæller, at det er en af årets fire travleste dage i den berømte festgade. Og kalder aflysningen af denne dag en 'katastrofe'.

Henrik Foget kan ikke på nuværende tidspunkt sætte tal på, hvor meget Rekom økonomisk taber på de nye restriktioner i Jomfru Ane Gade. Han kan endnu heller ikke oplyse, hvor stort at tab virksomheden får på sit varelager.

Han understreger i øvrigt, af Rekoms barer og diskoter selvfølgelig følge de anbefalinger og krav, der kommer fra myndighederne. Selvom de altså besværliggør hverdagen.

Det er altså fra fredag, at nattelivet endnu engang må slukke lamperne. Fra samme dag skal serveringssteder, som barer og restauranter, være lukket fra midnat til klokken 5. Og i samme tidsrum vil det heller ikke være muligt at købe alkohol i eksempelvis supermarkeder og kiosker.

Når du tager på bar, skal mundbind i øvrigt påføres, når du står op.

De nye restriktioner gælder frem til og med 6. januar.