Er du én af dem, der bruger coronakrisen på at eksperimentere lidt ekstra i køkkenet, så har IKEA en opskrift, du måske skulle prøve.
Coronaepidemien har lukket de blå-gule varehuse i Danmark, og når den svenske møbelgigant i næste uge igen slår dørene op, bliver det med lukkede restauranter og legelande.
Du behøver dog ikke undvære de legendariske svenske 'köttbullar' meget længere.
IKEA i Storbritannien - hvor møbelkæden også holder lukket - har nemlig valgt at afsløre opskriften på den velkendte svenske nationalret.

Det skriver Daily Mail.
I ægte IKEA-stil leveres opskriften som trin-for-trin-samlesæt med udførlige tegninger af, hvad du skal gøre.
Er du mere til en god gammeldags opskrift, kommer den her:
Köttbullar
500 gram oksekød
250 gram svinekød
1 finthakket løg
1 fed hvidløg
100 gram rasp
1 æg
5 spsk sødmælk
Salt og peber
Olie til stegning
Flødesovs
En smule olie
40 gram smør
40 gram hvedemel
150 ml grøntsagsbouillon
150 ml oksebouillon
150 ml fløde
2 tsk sojasauce
1 tsk dijonsennep

Sådan gør du:
Bland kødet godt. Hak løg, hvidløg, rasp, æg og bland det godt. Tilsæt mælk, salt og peber.
Lav små runde boller af blandingen. Læg dem på en tallerken og stil i køleskabet i to timer, så holder de bedre formen.
Put olie på en stegepande og varm op til medium varme. Når panden er varm, lægger du forsigtigt bollerne på.
Steg dem, til de er gyldne, og put dem i ovnen i 30 minutter
Sovs:
Smelt smørret. Tilsæt mel og varm op under omrøring i to minutter.
Tilsæt bouillon og fortsæt med at røre rundt.
Tilsæt fløde, sojasovs og sennep. Kog op og lad småkoge, til sovsen bliver tykkere, mens du stadig rører rundt.
Velbekomme!
I den første udgave af denne artikel var der desværre hele tre fejl i opskriften. Det fremgik, at der skulle en hel deciliter olie og en spiseske sennep og sojasauce i sovsen. B.T. beklager fejlen og håber ikke, at for mange læsere fik ødelagt deres aftensmad.