For anden gang i træk får én af Coops nye testbutikker Coop Hverdag en sur smiley – denne gang fulgte der en bøde på 15.000 kroner med.

Årsagen er, at de ikke håndterer deres fødevarer godt nok.

Varer, som defineres letfordærvelige, skal opbevares ved højst fem grader, men i Coop Hverdag i Trekroner ved Roskilde var cirka 80-90 færdigretter opbevaret ved 6,9 grader, skriver TV 2 Lorry.

En portion boller i karry havde en kernetemperatur på hele 7,6 grader.

I et andet køleskab med 70 måltidssalater var temperaturen 6,6 grader, hvor kravet også er opbevaring ved højst fem grader.

Fødevaremyndighederne vil i nærmeste fremtid aflægge butikken to opfølgende og gebyrbelagte kontrolbesøg.

Da Fødevarestyrelsen besøgte butikken 8. august og gav den den første sure smiley, var det på baggrund af en forbrugerhenvendelse.

Her var der problemer med både rengøringen og fødevarehåndteringen. Det resulterede i en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner.

Næste og seneste sure smiley faldt 25. september.

»En bøde fra Fødevarestyrelsen skal man altid tage alvorligt, men den afspejler overhovedet ikke butikkens stand. Der var ikke en finger at sætte på rengøringen, og butikken fik i øvrigt stor ros fra Fødevarestyrelsen,« skriver Bettina Ørsnes Larsen, der er afdelingschef for Fødevaresikkerhed detail i Coop, til TV 2 Lorry i en mail.

Coop Hverdag i Trekroner var før en Fakta-butik, men i februar 2019 blev den til butikken Coop Hverdag, som er et pilotprojekt, der skal teste nye kædenavne for dagligvaregiganten Coop.