Om ganske få dage skriver vi januar i stedet for december og ikke mindst 2022 i stedet for 2021.

Men inden vi kommer dertil, skal vi lige igennem nytårsaften

En aften, der for mange er forbundet med god mad, lækker champagne og masser af nytårskrudt.

Særligt menuen nytårsaften er med tiden gået hen og blevet et omdrejningspunkt for årets afslutning, og her er der én ting, der går igen på de fleste tallerkener rundt om i de danske hjem, når hovedretten serveres.

For ifølge Danish Crown er det nemlig oksekød, der er danskernes foretrukne spise, når det kommer til nytårsmiddagen – og sådan har det været i årtier.

»Vi mærker en markant efterspørgsel på oksekød af høj kvalitet fra alle de aktører, der sælger nytårsmenuer. For dem er det et sikkert valg. De ved præcist, hvordan de kan forberede kødet, så deres kunder får en super spiseoplevelse, men de ved også, at det kræver den helt rigtige råvare, hvis de ikke skal skuffe kunder,« siger Finn Klostermann, administrerende direktør i Danish Crown Beef.

Tilberedelsesmetoden sous vide og også så småt begyndt at brede sig i de danske hjem. Det mærker man også hos Danish Crown, hvor to ud af tre af de 188.000 skårne og pakkede mørbradbøffer, der er sendt ud til supermarkedernes nytårsmenuer i år, er tilberedt sous vide.

»Nogle foretrækker stadig at lave alt fra bunden og selv stege kødet fra start til slut – og det har vi også produkterne til. Men de danskere, som vil være sikre på at kunne servere en mør og lyserød bøf med en flot stegeskorpe for deres gæster, så er sous vide-mørbradbøfferne oplagte. Vi tager så at sige ansvaret for kødet til nytårsmenuen på vores skuldre, så værten kan fokusere på sine gæster – i hvert fald, hvad angår kødet,« siger Finn Klostermann.