»Det er noget værre lort. Det er en katastrofe.«

Ordene kommer fra Mr. Bella, som tydeligvis er i chok.

Det er statsminister Mette Frederiksen (S), den hårde kritik er rettet mod fra Mr. Bella, som har det borgerlige navn Arne Bang Mikkelsen.

Han var i 22 år direktør for Bella Centret og blev for alvor landskendt i 2011, da han stod i spidsen for at få bygget det spektakulære Hotel Bella Sky på Amager.

Mr. Bella alias Arne Bang Mikkelsen var i 22 år direktør for Bella Centret og i 2011 byggede han Hotel Bella Sky. Her modtager den Dronningens Ridderkors på Amalienborg. 
Mr. Bella alias Arne Bang Mikkelsen var i 22 år direktør for Bella Centret og i 2011 byggede han Hotel Bella Sky. Her modtager den Dronningens Ridderkors på Amalienborg. 
Vis mere

Godt nok gik Arne Bang Mikkelsen på pension for seks år siden, men han er stærkt ramt af, at Mette Frederiksen fredag meldte ud, at der 31. august ikke må komme udenlandske turister til hoteller i København.

»Bella Sky lever jo primært af udenlandske gæster. Især konferencegæster. Og dem kommer der jo ikke nogen af mere,« siger den mangeårige direktør til B.T.

Hotel Bella Sky er da også blevet særligt hårdt ramt af coronakrisen.

Allerede i midten af marts var hotellet så presset af faldet af gæster, at Mr. Bellas arvefølger på direktørposten, Allan Agerholm, besluttede at lukke hotellet ned samt lave en større fyringsrunde.

Allan Agerholm har tidligere slået fast, at Bella Sky nok skulle åbne igen på et tidpunkt - men 13. marts havde han dog ikke et overblik over situationen på grund af den varslede fyringsrunde.

»Tager vi ja-hatten på og forestiller os, at man får inddæmmet det her, og det begynder at vende, så er det heldigvis sådan, at vi kan gå tilbage til de ansatte og trække opsigelsen tilbage og sige undskyld, sagde Allan L. Agerholm dengang til DR.

Siden har der været stilhed om genåbningen af Hotel Bella Sky.

Og med udmeldingen fredag fra Mette Frederiksen, er der ikke noget, som tyder på, at Bella Sky åbner op i sommerferien.

Det oplyser hotellets pressechef, Karen Østerbye, da B.T. spørger hende, om Hotel Bella Sky kunne finde på at åbne op med lidt nedsatte priser, så flere danskere kunne leje et værelse.

»Bella Sky er midlertidigt lukket, så det giver sig selv,« skriver hun på sms.

Men er det lukket til og med 31. august?

»Det er for tidligt at svare på. Tættere kan jeg ikke komme,« lyder svaret.

Arne Bang Mikkelsen er ikke bare bekymret over, hvad de manglede turister i København betyder for Hotel Bella Sky.

Han frygter for konsekvenserne for hele hovedstaden.

Ligesom overborgmester Frank Jensen (S), tivoli-direktør Lars Liebst og flere hoteldirektører.

»Det her er meget, meget hårdt for hele København. Juni, juli og august er de tre helt store måneder, hvor der nu ikke må overnatte udlændinge. Det er værre, end jeg havde ventet. Det må jeg sige,« slutter han.