Advokatfirmaet Kromann Reumert har afsluttet en undersøgelse af Københavns tidligere overborgmester Frank Jensens adfærd.

Der er fundet 12 episoder, som involverer beskyldninger om krænkelser.

»Jeg er lettet over, at de to advokatundersøgelse nu er gennemført.«

»Jeg har deltaget i begge advokatundersøgelser for at medvirke til en ordentlig behandling af de henvendelser, der er fremkommet, samtidig med de ligger mange år tilbage i tiden,« udtaler Frank Jensen i en skriftlig kommentar til Ritzau.

I rapporten fremgår, at Kromann Reumert har modtaget 12 indberetninger om episoder med grænseoverskridende adfærd fra Frank Jensen. Episoderne udspiller sig mellem 2010 og 2020.

Frank Jensen siger videre til Ritzau, at han gerne medvirker til, at alle kan komme videre.

»Jeg vil gerne medvirke til, at alle – både de, der har følt sig krænket og jeg selv – får en rimelig mulighed for at lægge det indtrufne bag os på en måde, så alle kan komme videre.«

Syv af de 12 episoder er fra den samme julefrokost i 2011. Én episode vedrørende et kvindeligt medlem af Borgerrepræsentationen i 2017 og fire andre episoder er i perioden 2010 til 2020.

I rapporten lyder det videre, at Frank Jensen blandt andet ved en nytårskur i 2020 skulle have trukket en kvinde ind til sig, lagt sin hånd på hendes lænd, og givet hende et vådt kys på kinden ved brug af tunge.

Frank Jensen udtaler i den forbindelse til Kromann Reumert, at »han gav hende et kram og muligvis også et kort kindkys«, og at han »ingen yderligere kontakt« havde med kvinden i 2020.

Advokatundersøgelsen af Kromann Reumert har været gennemført i perioden 19. november 2020 til 24. februar 2021.

Helt konkret har advokatfirmaet haft tre opgaver.

For det første skulle det undersøges, hvordan sagerne om upassende opførsel under den føromtalte julefrokost i 2011 i Økonomiforvaltningen blev håndteret.

Dernæst skulle advokatfirmaet undersøge, hvordan sagen om grænseoverskridende adfærd over for et folkevalgt medlem af Borgerrepræsentationen i 2017 blev håndteret.

Og endelig undersøgte advokatfirmaet, hvorvidt andre politikere eller embedsmænd har følt sig krænket af Frank Jensen, da han var overborgmester.

Frank Jensen trak sig fra al politik og posten som overborgmester i København 19. oktober sidste år.