For en lille uge siden mistede Viaplay Group en svensk chef. Nu sker det samme i Norge.

En ny strategi hos Viaplay Group har resulteret i, at endnu en chef forlader den svenske mediekoncern.

Således meddeler selskabets norske dramachef Tanya Nanette Badendyck, at hun forlader Viaplay efter fem år. Det skriver norske Kampanje ifølge Mediawatch.

Viaplay har efter et elendigt halvårsregnskab skiftet kurs og fyret en stor del af medarbejderne.

Og nu vil man – under ny ledelse – satse mere på sport og reality – og mindre på fiktion.

Og det får altså nu Tanya Nanette Badendyck til at forlade Viaplay.

»Når Viaplay nu ændrer sin indholdsstrategi og ikke vil fokusere så meget på drama, var det naturligt for mig at forlade virksomheden og søge nye muligheder,« skriver Tanya Nanette Badendyck således i en mail til Kampanje.

Dermed er den norske dramaafdeling, som tidligere bestod af seks medarbejdere, i realiteten nedlagt, konstaterer mediet. Det afviser Viaplays kommunikationscef Frederik Olimb imidlertid.

Han præciserer, at man nu i stedet for to indholdsafdelinger med fokus på forskellige genrer nu i stedet har én, som har fokus på alt det indhold, som man producerer til Viaplay.

Det er ikke mere end en uge siden, at det kom frem, at Viaplays svenske fiktionschef Camilla Rydbacken forlod virksomheden.

Også den svenske chef for Viaplay Studios, Azra Osmanevic, har forladt Viaplay Group. Det skete i august.

B.T. har tidligere beskrevet, hvordan det ifølge eksperter er blevet afgørende for Viaplay at holde fast på de store fodboldrettigheder. 

Viaplay bekræfter over for B.T., at man gerne vil forlænge Champions League-rettighederne, som udløber efter denne sæson. 

Men man garanterer i samme forbindelse, at det ikke vil koste ansatte deres job, hvis det ikke lykkes at lande en aftale med UEFA.