Der vil blive kigget på udgifter brugt på administrative medarbejdere og ledere i Region Nordjylland.

Sådan lyder meldingen fra den kommende regionsrådsformand, Mads Duedahl (V), der 1. januar tiltræder i sit nye job.

»Vi skal se på, hvilke opgaver folk i administrationen løser. Og vi kommer også til at se på ledelseslaget,« siger han til B.T. og uddyber:

»Vi ligger over landsgennemsnittet i forhold til, hvad vi bruger på administration. Så vi må se på, hvordan vi bringer udgifterne ned på et niveau svarende til landsgennemsnittet.«

Mads Duedahl understreger, at det ikke nødvendigvis handler om, at nuværende medarbejdere laver et dårligt eller et overflødigt stykke arbejde, men at regionen bliver nødt til at prioritere anderledes.

»Vi skal finde ud af, hvordan der kan bringes penge i spil til flere ansatte ude på de hårdt tiltrængte sygehuse. De nuværende ansatte løber hurtigt og bliver nedslidt,« siger han.

B.T. har tidligere fortalt flere historier om travlhed på de nordjyske sygehuse. Blandt andet fortalte den 24-årige sygeplejerskestuderende Sofie Jørgensen tilbage i oktober, at hun frygtede for patientsikkerheden på hospitalerne.

Den kommende regionsrådsformand vil endnu ikke sætte tal på, hvor meget der skal spares på administration og ledelse i Region Nordjylland. Og han kan heller ikke på nuværende tidspunkt sige, hvor stor en del af besparelsen, der skal findes gennem mulige afskedigelser.

Henover de kommende måneder vil der dog komme flere detaljer om spareplanerne.

»Vi kommer til at præsentere en 100-dags plan for, hvordan vi kan frigøre flere midler til eksempelvis sygehusene,« siger han – uden at sætte en præcis dato på hvornår.

Andre læser også