Længe var Dubai et åndehul for udenlandske turister, herunder danske influencere og kendisser.

Mens resten af verden lukkede ned på grund af coronavirus, holdt Dubai åbent, så vesterlændinge med sol- og frihedstrang kunne nyde ørkenstatens varme.

Men nu betaler Forenede Arabiske Emirater, hvor Dubai ligger, prisen for, at landet har holdt åbent for at holde turisterhvervet i gang.

Det skriver CNN.

Foto: GIUSEPPE CACACE
Vis mere

Ifølge CNN er antallet af covid-19-tilfælde steget.

I januar var antallet af smittede 80.000, og der er nu registreret i alt 290.000 smittede i landet. Det har presset landets hospitaler, og ifølge eksperter har de mange turister bidraget til smittespredning.

CNN har i artiklen talt med danske Emma Mathilde, der har været i Dubai flere gange i løbet af vinteren.

»Dubai er det eneste sted, man kan rejse til, så alle tager hertil. Der er sol, og du kan gå ud at spise. Folk bliver vrede, fordi de er nødsaget til at blive hjemme, mens andre nyder livet,« siger hun til CNN.

Der er dog ikke nedlukning på vej i ørkenstaten. Ifølge CNN har Forenede Arabiske Emirater planer om stadig at holde deres turismeindustri åben.

Ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside er det fra søndag 7. februar igen muligt at flyve til Dubai, efter at der har været indført et midlertidigt flystop. Dog kræves der test og efterfølgende isolation i ti dage ved indrejse til Danmark for at begrænse spredning af coronavirus.