Netto og Allers månedlige magasin Lime er kommet i en shitstorm på Twitter, efter DR-værten Abdel Aziz Mahmoud har delt et billede af magasinets quiz om året 2018.

'Skønt, upassende too soon quiz-spørgsmål fra 'kvindemagasinet' Lime,' lyder det fra Abdel Aziz Mahmoud.

Spørgsmålet, som han finder forkasteligt, omhandler den tidligere bandeleder og radiovært Nedim Yasar, der 19. november blev skudt og dræbt på klos hold. Tre mænd er sigtet i sagen, to for mordet, men alle tre nægter sig skyldige.

'Hvad var navnet på Radio24syv-værten, som i november blev indhentet af sin fortid i bandemiljøet og myrdet på åben gade i Københavns Nordvestkvarter?' lyder spørgsmålet, der fremgik af quizzen.

Fremgik. For efter spørgsmålet blev delt på de sociale medier, har magasinet valgt at trække 'Den store quiz om 2018' tilbage.

Det oplyser magasinets ansvarshavende chefredaktør, Pernille Kleding, til B.T.

'Det er rigtigt, at vores quiz havde et spørgsmål, som har været diskuteret og har virket stødende og sårende. Det har aldrig været vores hensigt, og det beklager vi meget. Vi har således valgt at fjerne vores quiz helt,' skriver Pernille Kleding i en sms.

Til spørgsmålet var der tre svarmuligheder.

Foruden Nedim Yasar var radioværten Nima Zamani og skuespilleren Hadi Ka-koush anført. Og det var også forkert, mener Abdel Aziz Mahmoud.

'De to 'forkerte' svarmuligheder er i øvrigt mine venner. Jeg brækker mig,' slutter han sit tweet.

Blomster og hilsener til Nedim Yasar på Hejrevej torsdag den 22. november 2018.
Blomster og hilsener til Nedim Yasar på Hejrevej torsdag den 22. november 2018. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Det var politiets vurdering, at der blev afgivet mindst to skud af en person, der forlod gerningsstedet til fods, da Nedim Yasar i november blev skudt. Gerningsmanden, som var iklædt mørkt tøj, kom til gerningsstedet fra Glentevej og forsvandt efterfølgende i samme retning.

Nedim Yasar blev efter skuddene bragt til hospitalet i kritisk tilstand.

Først blev det meldt ud, at han var afgået ved døden, men kort tid efter fortalte Københavns Politi, at han stadig var i live, men i kritisk tilstand.

Til sidst blev det så gjort klar, at han var afgået ved døden som følge af skaderne, han havde pådraget sig.

Nedim Yasar var på vej hjem fra en reception for sin netop udgivne bog, 'Rødder'. Han havde fem år tidligere forladt bandemiljøet i et exitprogram.

B.T. har været i kontakt med Abdel Aziz Mahmoud, der ikke har ønsket at kommentere sagen yderligere.