Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Færre og færre danskere oplever at være helt på spanden rent økonomisk.

For ottende år i træk er der nemlig et fald i antallet af danskere, som er registreret som dårlige betalere.

Helt nøjagtigt er knap 171.000 danskere registreret i RKI, der et register over dårlige betalere.

Det viser nye tal fra data- og analysevirksomheden Experian, der administrerer RKI-registreret.

»Det er jo glædeligt for dansk økonomi og långiverne, at danskerne i så høj grad kan betale det, de skylder,« lyder det fra Bo Rasmussen, der er direktør hos Experian.

Han har denne forklaring på faldet i dårlige betalere:

»Lave renter, høje friværdier for mange boligejere, udbetaling af feriepenge og indskrænkninger i mulighederne for forbrug er helt sikkert de primære drivkræfter bag det markante fald,« siger direktøren i pressemeddelelsen og tilføjer:

»Som noget nyt er det i de seneste tal også tydeligt, at nedgangen i både antallet af registreringer, antal sager per person samt det gennemsnitlige skyldige beløb falder i alle aldersgrupper. Tidligere har især den enkelte registrerede unge dansker skyldt flere penge.«

Han ser dog også flere udfordinger her i 2022.

Ifølge Bo Rasmussen bør vi overveje, hvordan højere renter og generelt højere udgifter kan påvirke boligkøb eller genbelåning.

»Samtidig har vi denne vinter set energipriserne stige og sammen med generelt dyrere varer på grund af blandt andet pressede forsyningskæder, bliver det dyrere at være dansker det næste år,« påpeger Bo Rasmussen.

Han anbefaler, at folk vurderer, hvad højere inflation betyder for deres familie og sikre, at de kan klare økonomiske udfordringer i fremtiden.

Andre læser også