Lyt til artiklen

De fik travlt hos rejseselskabet Tui, da beskeden kom.

»Først og fremmest er vi ærgerlige over den beslutning, som de har truffet i Thailand, der ligesom er kommet lidt ud af det blå,« siger kommunikationschef Mikkel Hansen.

For tirsdag genindførte myndighederne i Thailand med kort varsel og nærmest øjeblikkelig virkning strengere restriktioner for alle turister på grund af omikronvariantens hærgen.

Den såkaldte 'test & go'-strategi, der siden 1. november har givet fuld adgang til det populære rejsemål med vaccine og frisk pcr-test, blev suspenderet.

Phra Nang Beach i Krabi er lukket land for danske turister, hvis ikke de nåede af få styr på deres såkaldte 'Thailand Pas' tirsdag.
Phra Nang Beach i Krabi er lukket land for danske turister, hvis ikke de nåede af få styr på deres såkaldte 'Thailand Pas' tirsdag. Foto: MLADEN ANTONOV
Vis mere

I stedet er der nu indført syv-ti dages karantæne for turister eller fri adgang til Phuket-regionen, der er en såkaldt sikret zone - – og det vil i virkeligheden sige, at skal man på ferie i Thailand og undgå isolation, kan man reelt set kun tage til Phuket-halvøen.

»Da vi fik nyheden, gjorde vi alt, hvad der stod i vores magt for med det samme at tage kontakt til alle vores kunder, både dem, der allerede er i Thailand, og dem, der skal afsted i de næste par uger,« siger Mikkel Hansen fra Tui.

For selvomThailand altså har indført markant strengere indrejsevilkår, har der været visse afgørende smuthuller for danske turister:

Danskere, der allerede opholder sig i Thailand, bliver eksempelvis ikke berørt.

Der er stadig fri adgang til Phuket.
Der er stadig fri adgang til Phuket. Foto: MLADEN ANTONOV
Vis mere

Dernæst vil danskere, der inden kl. 18 tirsdag fik udfyldt deres indrejseformular – det såkaldte Thailand-pas – heller ikke mærke til ændringer for deres planlagte ferie.

»Omkring 200.000 rejsende, som allerede har ansøgt om at komme ind i Thailand, vil få lov til at komme ind uden karantæne,« som regeringstalsmanden Tanakorn Wangboonkongchana tirsdag sagde.

Alle andre vil kunne se frem til ændrede rejseplaner, hvis de har booket ferie uden for Phuket. Hos Tui er man klar til at flytte kunder til Phuket-hoteller eller refundere rejserne.

Mikkel Hansen har ikke overblik over, hvor mange danskere der har nået at få styr på indrejseformularerne, da det er en proces, der foregår mellem de rejsende og de thailandske myndigheder.

De nye restriktioner gælder foreløbigt frem til 4. januar, hvor de vil blive revurderet.