Danmarks tredjestørste rejseselskab har fået ny ejerkreds.

»Det har altid været meningen, at vi skulle være danskejet og have færre ejere. Den dag er nu kommet, og jeg er både stolt og glad for, at det hele nu er lykkedes,« siger direktør og medejer Peder Hornshøj.

Udskiftningen sker kun et år efter, at Bravo Tours blev reddet fra konkurs på grund af store økonomiske problemer.

Det skete i en såkaldt rekonstruktion, som er sidste udvej inden en konkurs, hvor den daværende ejer TravelCo Nordic valgte at sælge rejseselskabet til en blandet gruppe af aktionærer. Heriblandt Peder Hornshøj.

Nu er islandske Solbjarg og danske Jacobsen Group så købt ud, og derfor er ejerkredsen nu skrumpet til kun at omfatte salgsdirektør Gitte Søndergaard, bestyrelsesformand Mads Bygballe Christiansen og Birger Christensen.

»Vi fik i oktober sidste år flere forskellige ejere. Jeg er dybt taknemmelig for den hidtidige aktionærkreds, for de gjorde det muligt at købe dét Bravo Tours ud, som vi ønskede at drive videre, ligesom de gjorde det muligt at sende os godt af sted på vores nye rejse efter corona-nedlukningen,« siger Peder Hornshøj, der altså stadig også er medejer.

Bravo Tours har eksisteret siden 1998, hvor det blev etableret i Herning, og på trods af problemerne sidste år har der været flere interesserede købere i denne omgang.

»Der har været en del bud udefra, både fra kapitalfonde såvel som konkurrerende virksomheder, der godt kan se, hvad vi har til salg. Nemlig et ret unikt produkt på det danske marked,« siger direktør siger Peder Hornshøj:

»I disse tider, hvor det meste af charterbranchen enten er på udenlandske hænder eller ejet af store kapitalfonde, synes jeg, at det er befriende, at vi bare er Bravo Tours og bare kan fokusere på drive en lille, fin dansk forretning og sørge for, at vores gæster er glade og tilfredse. Vi er ikke underlagt en stor udenlandsk koncern, og der er ikke en kapitalfond, der forlanger, at vi skal pustes op og sælges om tre år.«