En dansk patient blev tirsdag undersøgt for smitte med coronavirus på Aarhus Universitetshospital.

Patienten blev overført til en særlig isolationsendhed på hospitalet, hvor vedkommende blev overvåget gennem gennemsigtig plexiglas. Men patienten har altså ikke den frygtede virus.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen.

Tidligere tirsdag bekræftede sundhedsminister Magnus Heunicke på Twitter, at en dansker blev undersøgt for coronavirus.

'Jeg kan bekræfte, at en mandlig patient er indlagt i højisolation på Skejby med mistanke om ny coronavirus. Der er taget prøve til Statens Serum Institut. Vores beredskab er dermed trådt i funktion, og trænede medarbejdere er i gang. Smitterisiko er fortsat lav i Danmark,' skriver ministeren.

Da patienten ankom til hospitalet i Aarhus, blev personalet iført specielle beskyttelsesdragter, skrev DR. Prøverne fra patienten blev efterfølgende sendt til Statens Serum Insitut for nærmere undersøgelser.

Sundhedsministeriet oplyser til Ritzau, at der er tale om en dansker, som er kommet hjem fra Hubei-provinsen. Det er netop stedet, hvor udbruddet af den frygtede virus først blev opfanget.

Indtil videre har coronavirus været skyld i mere end 100 dødsfald. Langt de fleste af dem i Kina og i Hubei-provinsen, hvor udbruddet først blev opdaget.

Siden er tusindvis blevet smittet med sygdommen, der har en inkubationstid på 14 dage. Og derfor frygter eksperter, at virussen kan have ramt op mod 100.000 alene i Hubei-provinsen.

Flere lande rundt om i verden har i forvejen haft patienter, der har fået konstateret coronavirus, og Frankrig har haft tre tilfælde, mens Tyskland har registreret ét - alle var indrejst fra Wuhan.

Tidligere har Sundhedsstyrelsen været ude og sige, at sandsynligheden for coronavirus i Danmark er lav. Det kan man læse mere om her.

B.T. følger sagen.