Et af Danmarks største hospitaler er i knæ.

»Jeg har ikke oplevet noget så presset i lang tid,« siger lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, Jørgen Schøler Kristensen.

Over for TV 2 fortæller han om de kapacitetsproblemer, der har ramt det ellers temmeligt store hospital, der blev indviet i 2017 og dermed kunne kalde sig landet største.

De nuværende problemer betyder eksempelvis, at man mandag måtte bede om hjælpe fra andre hospitaler i Region Midtjylland, men faktisk er situationen ikke meget bedre på de andre hospitaler i området – her er der heller i kapacitet til overs i øjeblikket til at tage patienterne ind. Lyder det.

Ifølge Regionrådsformand Anders Kühnau (S) er det en indtil videre uforklarlig stigning i antallet af akutte patienter, der har sat pres på Aarhus Universitetshospital og de andre sygehuse i regionen.

I år har man således fra maj til midten af september oplevet en stigning i antallet af akutte patienter på 16 procent i forhold til 2019.

Det gør, at personalet i øjeblikket ikke kan følge med eller behandle alle de borgere, der behov for hjælp.

Og det er altså især akutafdelinger og desuden børneafdelinger, der er ramt. Sidstenævnte ikke mindst på grund af udbruddet af RS-virus, der lige nu hærger over hele landet og betyder mange indlæggelser.

I den forbindelse siger formanden for de danske børnelæger, Klaus Birkelund Johnsen, desuden, at det er børneafdelinger over hele landet, der er hårdt presset på kapaciteten i øjeblikket.