»Efter min opfattelse kan man godt argumentere for, at det også giver mening for børnene at vokse op i en familie, hvor forældrene får mere fokus på, at det altså er vigtigt at være i beskæftigelse.«

Det siger Martin Ågerup, der er direktør i Cepos, til Weekendavisen.

Udtalelsen kommer i kølvandet på en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Den viser, at antallet af fattige børn i Danmark er steget til 64.500 i 2017.

Det er en stigning på 12.000 børn siden 2016, og det skyldes formentlig kontanthjælpsloftet, der blev indført i efteråret 2016.

Martin Ågerup mener, at det er vigtigt at se debatten fra begge sider.

Han mener ikke, at det er hensigtsmæssigt, hvis børnene vokser op i en fattig familie, der ikke har på sinde at ændre deres situation.

Men hvis de tværtimod er børn af en familie, der kæmper for at komme over fattigdomsgrænsen, der i dag er 254.300 kroner årligt for en familie med to forældre og to børn.

I den slags tilfælde, mener han ikke, at det er direkte synd for børnene, at det ifølge ham, nu kan betale sig at arbejde.

Martin Ågerup mener, at det viderebringer et værdisæt til børnene, som de senere i livet vil have glæde af.

Han understreger, at der ikke er nogen børn, der har godt af at leve i fattigdom i længere tid, men at korte perioder med forældre, der har få penge at gøre godt med, kan have en positiv effekt.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd mener, at det øgede antal børn i fattige familier er et problematisk.

De kalder resultatet af analysen en 'sørgelig rekord,' på deres hjemmeside.