En indsatsleder fra Østjyllands Brandvæsen og Miljøvagten fra Aarhus Kommune er netop til stede ved Døde Å i Viby efter flere anmeldelser om olie i åen.

»Der er en kraftig lugt af diesel i området, og vi er nu oppe på tre anmeldelser fra borgere,« siger operationschef ved Østjyllands Brandvæsen, Søren Møller, til B.T.

I øjeblikket ses der oliefilm i vandet, og derfor undersøger de nu sagen nærmere.

»Der er sket et eller andet. Det er formentlig et udslip af brændstof, måske diesel, som render ud i Døde Å, men vi ved ikke, hvor det kommer fra,« siger Søren Møller.

I skrivende stund er de i fuld gang med undersøgelser i området, og man har vurderet, hvad der skal gøres her og nu, før sagen overdrages til miljøvagten i Aarhus Kommune.

»Vi lagt flydespærringer i åsystemet og ved Brandbrand Sø, og det skal opsamle den oliefilm, som er derude. Vi skadesafhælper ved at lægge de her flydespærringer ud, men vi ved simpelthen ikke, hvor det kommer fra,« forklare Søren Møller og fortsætter:

Døde Å er en å og tilløb til Brabrand Søen i Aarhus. Åen har sit udspring i Viby. Døde Å har fået sit navn, fordi vandstrømmen næsten er helt stille.

Olieudslippet udgør som udgangspunkt ingen fare for mennesker i området, lyder det fra Søren Møller.

»Vi har fået rigtig mange henvendelser fra borgere, og det er jo flot, man er opmærksom på, at der ikke skal være olie i åløbet. Det er dog ikke så voldsomt, at der sker skader på naturen, og der skal indsamles så meget olie som muligt, men der er ingen restrektioner eller lignende i området.«

Miljøvagten i Aarhus Kommune overtager undersøgelserne om, hvor olieudslippet kommer fra, når Østjyllands Brandvæsen inden længe forlader området, da deres opgave har været at lægge flydespærringer ud, så olien ikke spreder sig.

Mandag morgen 6.30 oplyser Søren Møller, at man fortsat ikke ved, hvor olien stammer fra.

Opdateres …