Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

1350 personer samlet i ét rum. Heriblandt mange børn, der skulle danse om juletræ, sidde på julemandens skød og spise slikposer.

Det var, hvad 3F Aalborg havde inviteret til i forbindelse med deres årlige juletræsfest i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Men her 11 dage før arrangementet er der blevet trukket i håndbremsen. 3F Aalborg har nemlig aflyst dagen på grund af de stigende smittetal med coronavirus.

»Vi tør ganske enkelt ikke andet efter at have set de seneste smittetal for corona. Det er simpelthen umuligt at holde nok afstand på dagen til at holde festen på en forsvarlig måde,« siger formand Allan Busk. Han tilføjer:

»Ingen er mere kede af det end os, men vi hverken kan eller vil udsætte vores medlemmer og deres familier for den risiko, det ville være at holde festen.«

I alt er der solgt 1350 billetter til arrangementet. 900 af dem er børnebilletter.

Allan Busk anerkender over for B.T., at der i princippet ikke er nogen regler eller restriktioner, der forhindrer, at 3F kunne holde arrangementet. Kun et coronapas skulle fremvises.

Men man tør simpelthen ikke løbe risikoen:

»Det skulle nødigt blive en dårlig oplevelse. Men det er vi sgu bange for, det vil blive. Især fordi, det er særlig slemt med børn og corona for tiden.«

19. november skrev Statens Serum Institut, at smitten blandt børn er på det højeste niveau under hele coronapandemien. Særligt blandt skolebørn i alderen 6-11 år og blandt uvaccinerede 12 til 15-årige.

Det var nøjagtig de aldersgrupper, 3F skulle have budt indenfor til julestemning:

»Vi er blevet anbefalet, at vi holder børnene i grupper. Men det kan vi ikke. Vi synes ikke, vi skal have flere julemænd og juletræer. Og med så kunne mange mennesker, skulle vi have køer med afstand. Det ville kræve flere rum.«

»Derfor synes vi, at vi bruger vores sunde fornuft. Vi har også fået henvendelser fra flere bekymrede forældre, og det vil ikke være forsvarligt at sende 900 børn i skole dagen efter arrangementet.«

De, der har købt billet til arrangementet, kan alle få pengene igen. Læs hvordan HER.

Andre læser også