Tre unge drenge står og tisser bag en hæk.

To meter foran hækken står omkring 15 uniformerede betjente og kigger ud over den massive menneskemængde på græsset.

Onsdag er de fleste af landets gymnasieelever begyndt i skole igen. Og trods diverse corona-restriktioner er omkring 1.000 elever mødt op i Kongens Have i København onsdag eftermiddag for at genforenes efter ferien og byde de nye 'putter' velkommen.

Politiinspektør ved Københavns Politi, Paw Kaltoft, bekræfter over for B.T., at politiet er til stede ved arrangementet, og de vurderer altså, at der er omkring 1.000 mennesker samlet i haven.

Betjente til stede i Kongens Have onsdag eftermiddag
Betjente til stede i Kongens Have onsdag eftermiddag Foto: Trina Nielsen
Vis mere

Det er dog ikke noget, der giver anledning til bekymring, siger politiinspektøren.

»Vi har sendt vores indsatsleder derned, og han har fået stillet personale til rådighed. Nu vejleder vi de unge mennesker om, at de skal sprede sig og bruge noget mere af arealet. Og hvis de gør det, er det vores vurdering, at der er plads til alle,« siger Paw Kaltoft.

B.T. er i Kongens Have onsdag eftermiddag og møder tre elever fra Niels Brock Gymnasium. De er netop startet i 1.g, og pigernes smil er ikke til at tage fejl af.

»Det er mega fedt. Vi fester, og vi møder andre skoler. Der er tradition over det, at alle 1.g’erne kommer og siger hej til hinanden,« lyder det fra 1.g-eleverne Siska, Gunna og Ellen, der alle er 16 år.

1.g-eleverne fra Niels Brock Gymnasium Siska, Gunna og Ellen, der alle er 16 år.
1.g-eleverne fra Niels Brock Gymnasium Siska, Gunna og Ellen, der alle er 16 år. Foto: Trina Nielsen
Vis mere

Og så må de jo tage, hvad de kan få siger de.

De snakker om opholdsforbuddet, som politiet indfører i Dyrehaven i København på fredag, hvor den traditionelle 'puttefest' ellers skulle have fundet sted.

»Det er meganedern, at den er aflyst,« lyder det enstemmigt fra pigerne.