Hertuginde Meghan har vundet over den engelske avis-udgiver Associated Newspapers.

I 2019 bragte de i deres avis Mail on Sunday et uddrag af et privat brev, som hertuginde Meghan havde sendt til sin far Thomas Markle, men det måtte de ikke.

Det er torsdag blevet afgjort i retten, og det er en lettet hertuginde, som udtaler sig til nyhedstjenesten Reuters.

»Efter to lange år hvor man har ønsket en retslig afklaring, er jeg glad for, at retten har holdt Associated Newspapers og The Mail on Sunday ansvarlige for deres ulovlige og umenneskelige metoder.«

Trods juridisk genoprejsning, siger den 39-årige hertuginde Meghan, der er gift med den engelske dronnings barnebarn, prins Harry, at artiklen om brevet har efterladt skade, som har givet 'dybe sår'.

Det er dog størstedelen af anken mod avisen og deres valg om at bringe dele af brevet, som hun nu har fået hold i.

»Sagsøgeren havde en rimelig forventning om, at brevets indhold ville forblive privat. The Mail-artiklerne kom i vejen for disse forventninger,« lød det fra dommeren i sagen, Mark Warby.

Brevet, som hertuginden havde sendt til sin far, blev skrevet fordi, de to ikke længere var på talefod.

Forholdet mellem faren, Thomas Markle, og hertuginde Meghan gik i stykker i forbindelse med, at den tidligere skuespillerinde skulle giftes med den engelske prins.

Der har foruden det omtalte brev været skrevet mange artikler og bragt mange timers tv om hertuginde Meghan og hendes familiære forhold.

Der blev blandt andet lavet en dokumentar med hertugindens far, hvor han blandt andet gengav sin version af den sidste samtale, han havde med hertuginden og hendes ægtemand.

»Det er en skam, jeg ikke døde, så I begge kunne lade som om, I er kede af det,« fortæller faren, at hans sidste ord til prins Harry lød. Markle skulle derefter have smækket røret på.

»Jeg har ikke hørt fra dem siden,« lød det videre fra ham  i dokumentaren 'Thomas Markle: My Story', som blev sendt på den engelske tv-kanal Channel 5.