Kong Felipes to ældre søstre er kommet i vælten i Spanien, efter de har købt sig til corona-vaccine i De Forenede Arabiske Emirater.

Det skriver webmediet El Confidential ifølge Berlingske.

De to prinsesser, Elena og Cristina, opholdt sig i begyndelsen af februar en uges tid i De Forenede Arabiske Emirater for at besøge deres far, Juan Carlos, siden han i august 2020 blev tvunget til at forlade Spanien grundet en bestikkelsessag.

Under opholdet benyttede de to kvinder, der er henholdsvis 57 og 55 år, lejligheden til at få sig et stik i armen på en af golfstatens luksuriøse privatklinikker.

Kong Felipe.
Kong Felipe. Foto: Chema Moya / POOL
Vis mere

I Spanien er det foreløbig kun ældre borgere over 80 år, myndighederne har nået at vaccinere, mens andre pænt må vente deres tur i køen.

Vaccineturisme for velhavende personer, der ikke gider at vente halve og hele år på, at det bliver deres tur, er en boomende industri.

Et land som De Forenede Arabiske Emirater en populær destination i denne sammenhæng, og det har de to prinsesser altså fået øjnene op for.

Hoffet har afvist at kommentere den spanske avis' afsløring med henvisning til, at Elena og Cristina ikke tilhører kongefamilien i officiel forstand.

Den tidligere konge, Juan Carlos, og datteren prinsesse Elena.
Den tidligere konge, Juan Carlos, og datteren prinsesse Elena. Foto: JuanJo Martin
Vis mere

Derudover meddeler kongehuset, at både kongen, dronning Letizia og deres to døtre pænt venter på, at det skal blive deres tur.

Prinsessernes ageren har fået hård kritik fra flere politikere. For eksempel siger finansminister Nadia Calviño, at han er »stærkt overrasket« og minder om, at vaccinerne først og fremmest skal beskytte de mest sårbare.

Kong Felipe har været Spaniens konge siden 19. juni 2014. Han overtog tronen fra sin far, kong Juan Carlos, der abdicerede i 2014.

Det gjorde han på baggrund af en lang række skandaler – herunder at kongen havde en affære med en dansk kvinde.