Lyt til artiklen

Omgivet af 12.000 publikummer er kronprins Frederik søndag aften i centrum i Royal Arena i København i DR's show "Hele Danmark fejrer kronprinsen" i anledningen af sin 50-års-fødselsdag.

Kunstnere og komikere bidrager til underholdningen, og flere af aftenens artister er nogle af kronprinsens personlige favoritter, som også er at finde på hans private spilleliste.

Blandt andre sangerne Mø, Oh Land, Tim Christensen, Kesi og Tina Dickow har været på scenen. Sidstnævnte optrådte med en ny sang, der er skrevet specielt til kronprinsen.

Også grupperne Lukas Graham, Dizzy Mizz Lizzy og Sort Sol har været på scenen i den fyldte arena og lykønsket kronprinsen.

Undervejs i showet blev der desuden vist flere indslag, og da afdøde prins Henrik dukkede op, blev det for meget for især prinsesse Josephine, der også var til stede i salen. Især da det blev fulgt op af Lukas Grahams rørende nummer 'You're Not There'.

Kronprins Frederik har tidligere fortalt, at musik betyder meget for ham, hvorfor musikken også er i centrum ved den royale fejring.

- Jeg har altid brugt musikken som en slags terapi, som noget beroligende. Et sted, hvor du altid kan finde et frirum og være dig selv, siger kronprinsen i bogen "Under bjælken" af Jens Andersen.

Men der har også været mere særegne indslag søndag aften.

Som da fem frømænd i fuld uniform firede sig ned fra loftet, løb gennem arenaen, kaldte Frederik for verdens sejeste kronprins og fik publikum til at råbe: "Pingo!" - kronprinsens kælenavn i korpset.

Gruppen er kronprins Frederiks kolleger fra Frømandskorpset.

Og så har showet budt på forholdsvist sjældne interviews med kronprinsparrets børn, prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent.

De unge prinsesser og prinser er enige om, at deres far er en god støtte.

- Han siger altid: "Tænk dig om, og mærk efter i kroppen", siger prinsesse Josephine i et indslag i DR's show.

Og storesøsteren, prinsesse Isabella, supplerer:

- Hvis man ikke tror på sig selv, siger han: "Kom nu, du kan godt".

Kronprinsparret og børnene ankom samlet til showet som de allersidste, og under showet sad parret og dets fire børn ved siden af kronprinsesse Marys søster, Patricia Bailey, og prins Joachim, prinsesse Marie og prins Felix.

Grevinde Alexandra var også mødt op til showet.

Værterne for aftenens show var Mads Steffensen og Stéphanie Surrgue.

Showet "Hele Danmark fejrer kronprinsen" afslutter en hel uge med fejring af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag.

Kronprinsen indledte sin fødselsdagsuge med at løbe Royal Run mandag i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

Siden har der været en række andre begivenheder.

Lørdag middag blev kronprins Frederik fejret med flag og hurraråb fra hundredvis af fremmødte på Amalienborg Slotsplads og ved et gallataffel med 360 gæster på Christiansborg Slot om aftenen.

Her holdt blandt andre statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tale for fødselaren. Også i et indslag under søndagens tv-show i Royal Arena har han ord at sige til Frederik.

- Kære kronprins Frederik. De er en mand med mange evner. En af dem er at møde mennesker i øjenhøjde.

- De taler ikke til andre mennesker, de taler med dem. De er en mand af tiden, helstøbt, nærværende. Derfor har de min respekt, derfor har de danskernes respekt, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Læs hele livebloggen fra showet herunder: