De seneste 15 nætter har prins Philip overnattet på et hospital. Og han ser ikke ud til at blive udskrevet foreløbig.

Den britiske monarks ægtemand har nemlig netop fået foretaget et indgreb i hjertet, lyder det i en pressemeddelelse fra kongehuset.

Operationen, der skulle afhjælpe allerede eksisterende hjerteproblemer, var vellykket.

Alligevel vil den 99-årige prins forblive indlagt i et endnu ukendt antal dage, hvor han vil modtage yderligere behandling, indtil han atter er på toppen.

Prins Philip blev i første omgang indlagt på Londons private Kong Edward VII hospital 17. februar efter at have følt sig utilpas.

Her modtog han behandling for en infektion, men 1. marts besluttede man at overflytte ham til St. Bartholomews Hospital – også i den engelske hovedstad.

Her skulle han testes og observeres i forbindelse med førnævnte hjerteproblemer. Hjerteproblemer, han tidligere er blevet opereret for.

I 2011 blev prinsen nemlig indlagt grundet smerter i brystet, og snart viste det sig, at en blokeret arterie omkring hjertet krævede indgreb.

Prins Philip og dronning Elizabeth i 2012.
Prins Philip og dronning Elizabeth i 2012. Foto: ANDY RAIN
Vis mere

Den nuværende indlæggelse er dog prinsens hidtil længste, skriver The Sun, der også henviser til en pressemeddelelse fra kongehuset udsendt tirsdag.

Heri lød det, at »prinsen under omstændighederne har det godt og reagerer på lægernes behandling«.

Kongehuset understregede desuden, at indlæggelsen ikke har relation til covid-19, som prinsen blev vaccineret mod i sidste måned.

Under sit ophold på King Edward VII Hospital har prinsen haft besøg af blandt andre sin yngste søn, prins Edward, der efterfølgende fortalte, at hans far var ved godt mod.

»En lille smule. Jeg tror, det rammer os alle. Man kan kun kigge på uret så mange gange, og det er begrænset, hvor interessante væggene er,« fortalte prins Edward til Sky News efter sit besøg.

Her understregede han også, hans far altså glædede sig til at komme ud.