Prins Joachim er i bedring efter sin blodprop i hjernen, lyder det tirsdag fra Kongehuset.

Prinsen blev natten til lørdag indlagt på Universitetshospitalet i Toulouse i Frankrig, hvor han blev opereret for en pludselig blodprop i hjernen.

'Efter de seneste dages indlæggelse og behandling på intensivafdelingen er det nu lægernes vurdering, at Prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre mén som følge af blodproppen,' lyder det nu i en pressemeddelelse.

Ifølge Kongehuset skyldte blodproppen en pludselig dissektion af en arterie, og hospitalets lægefaglige team vurderer, at risikoen for tilbagefald er meget lille, når arterien først er helet, lyder det.

'Prins Joachim og Prinsesse Marie vil gerne takke for støtten og de mange varme hilsner, som de har modtaget de seneste dage. Dette betyder meget. Også Hendes Majestæt Dronningen takker varmt for al den sympati, som er blevet vist den kongelige familie.'

Prins Joachim forventes snarest at blive flyttet fra intensivafdelingen, men vil fortsat være indlagt i den kommende tid.

Prins Joachims blodprop kom som et lyn fra en klar himmel, da han blot to timer inden havde siddet på familieslottet Cayx med en journalist fra det franske medie La Depeche i 45 minutter og givet interview om sin tilknytning til Frankrig.

Absolut intet indikerede, at prins Joachim kort tid efter skulle få en blodprop i hjernen, skriver mediet, der også interviewede hans hustru prinsesse Marie.

Parret havde planer om at forlade stedet i sidste uge efter en ferie, hvor de havde slappet af med deres børn Athena, 8, og Henrik, 11, men ifølge Kongehusets pressemeddelelse lørdag aften var hun ved hans side under den dramatiske indlæggelse.

Få dage forinden havde parret fejret prins Felix, som fyldte 18 år 22. juli. Fejringen skete på slottet Cayx i Frankrig, hvor flere fra den kongelige familie var med til festen - udover prins Joachim var også Felix' stedmor, prinsesse Marie samt hans mor, grevinde Alexandra.

Den 51-årige prins Joachim flyttede sidste år til Frankrig. Her begyndte han en uddannelse i det franske militær ved militærakademiet Ecolé Militaire - som første dansker nogensinde.

Den 10. juni blev det oplyst af Forsvarsministeriet, at prins Joachim bliver ny forsvarsattaché i Paris fra 1. september. Om han fortsat kan og vil varetage denne stilling efter sin blodprop er endnu ikke blevte meldt ud.