Prins Joachim bliver ny forsvarsattaché i Paris, oplyser Forsvarsministeriet. Stillingen besættes tre år med mulighed for forlængelse.

Fra første september starter den nye hverdag for prinsen, hvor han skal fungere som bindeled mellem det danske og franske forsvar.

Prins Joachim og prinsesse Marie har sammen med deres børn boet ni måneder i den franske hovedstad, hvor prinsen har uddannet sig på den højeste militære uddannelse i landet, nemlig École Militaire.

DR skriver, at prinsens tidligere forpligtigelser for det danske kongehus vil træde i baggrunden og overlade plads til hans nye opgaver.

I forhold til pengene oplyses det, at der prins Joachim ikke vil modtage løn, men at han fortsat vil modtage årpenge.

Hans udgifter til beboelse og lignende, vil han stadig selv skulle dække, men omkostninger i forhold til tjenesterejser, kontorhold og repræsentation vil blive betalt af forsavarsministeriet.

»Det dansk-franske samarbejde er de seneste år blevet styrket med flere fælles missioner og indsatser rundt om i verden. Der er ingen tvivl om, at Frankrig er en meget nær allieret og tæt strategisk partner, når det gælder kampen mod terror og opretholdelsen af frihed og fred,« siger forsvarsminister Trine Bramsen til DR.

Tidligere har der været mange spekulationer om, hvad fremtiden  ville bringe for prinsen og hans familie. Eksperter har peget på, at det netop kunne blive en form for militær stilling, han ville få efter sine nye uddannelse.

»Nu kan han få sig en høj uddannelse, og på den måde er der jo mulighed for, at han kan skabe sig en karriere indenfor militæret,« lød det fra kongehusekspert Søren Jakobsen, da prins Joachim skulle starte på uddannelsen. Han uddybede dengang:

»Det har været en smule usikkert, hvad Prinsen har lavet i sin stilling i militæret indtil videre, men nu er der altså en mulighed for at tage det videre.«

Prins Joachim og prinssesse Marie var for nyligt tilbage i Danmark i i forbindelse med corona-krisen. Her boede de både en periode på Amalienborg i København og den sidste tid på Schackenborg Slot i Sønderjylland.

Nu er de dog sammen med deres børn prins Henrik og prinsesse Athena tilbage i Paris igen, hvor livet ser ud til at gå videre for familien.