Prins Henriks ven, modeskaberen Erik Brandt, forstår godt, hvis prinsen har foretrukket at komme hjem på Fredensborg Slot.

Det siger han til BT blot få minutter efter, at Kongehuset tirsdag oplyste, at prins Henrik tidligere på dagen er overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot. Her 'ønsker prinsen at opholde sig i sin sidste tid,' lyder det i pressemeddelelsen.

Hoffet oplyser desuden, at prinsen tilstand fortsat er alvorlig.

Nyheden er så frisk, da BT taler med Erik Brandt, at han endnu ikke har læst pressemeddelelsen.

»Det er helt nyt for mig,« siger Erik Brandt og fortsætter:

»Det er helt forståeligt, hvis han gerne vil have en rolig tid derhjemme. Det er jo rart at være i vante omgivelser, og prinsen elsker Fredensborg, hvor han har naturen lige uden for vinduet,« siger Erik Brandt.

Kongehuset har ikke ønsket at uddybe yderligere, hvordan prins Henriks tilstand er. Heller ikke hvad det eventuelt indebærer af assistance, at prinsen nu er flyttet hjem.

»Jeg går ud fra, at lægerne stadig står til rådighed,« siger Erik Brandt.

Erik Brandt, som har været ven af prins Henrik i en halv menneskealder, vidste godt, at prinsens helbred skrantede og vart desværre ikke overrasket over meldingen fra Kongehuset fredag om, at prinsens tilstand er alvorlig.

»Den er ikke god. Når kronprinsen tager hjem fra OL i Sydkorea, så ved både du og jeg, at det er alvorligt, meget alvorligt endda,« sagde Erik Brandt fredag til BT.

»Jeg vidste godt, han ikke har det godt. Det er så trist, det her. Jeg græder og er dybt bedrøvet over at høre, han har fået det endnu værre,« tilføjede han.

Tirsdag gentager han sin tristesse over prinsens tilstand.

»Jeg er meget ked af det. Jeg tror kun, prinsen vil bruge tiden med familien nu, men jeg vil sende ham nogle blomster.«