Prins Henrik er kommet hjem til Fredensborg Slot, efter han har været indlagt på Rigshospitalet i flere uger.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er i dag blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor Prinsen ønsker at opholde sig i sin sidste tid,' lyder det, inden det tilføjes:

'Prinsens tilstand forbliver alvorlig'

Prins Henrik har været på Rigshospitalet siden 28. januar, og fredag meddelte Kongehuset, at prins Henriks tilstand er 'alvorlig forværret'.

'Hans Kongelige Højhed Kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark,' lød det i den forbindelse.

Siden har store dele af prins Henriks familie besøgt ham på Rigshospitalet, heriblandt hans søster,  Catherine de Monpezat, der var på besøg lørdag, mens broderen, Étienne de Monpezat, kunne fortælle til BT søndag, at han inden længe ville rejse mod Danmark.

»Vi er i sorg, og min bror er fare. Så jeg er på vej til Danmark nu,« lød det i den forbindelse.

Samtidig har dronningen aflyst flere af de aftaler, som hun havde i denne uge, heriblandt et besøg hos Sankt Lukas Hospice i Hellerup i anledning af stedets 25-års jubilæum mandag.

Fredag skulle hun have deltaget i Skuespilhusets 10-års jubilæum kl. 20 i Skuespilhuset i København, den aftale er ligeledes aflyst.